MUDAH :Dropship Secara Antarabangsa Dengan Shopify

Dropship Secara Antarabangsa Dengan Shopify

Untuk Dropship seacara antrabangsa dengan menggunakan Shopify ,anda memerlukan 3 FREE account iaitu .

1)SHOPIFY account

 SAYA NAK FREE SHOPIFY TRIAL

2)Aliexpress account

3)Oberlo account

 

So , anda boleh dapatkan shopify free trial kat dropshipmme.com .

 

CARA DROPSHIPPING SECARA ANTARABANGSA DENGAN SHOPIFY

 

  • click on free shopify trial on dropshipmme.com . Ataupun anda boleh terus ke shopify.com .
  • Lepas itu , click kat get started .
  • Fill in semua details ini . Jika anda belum ada store name , nama kedai .Is ok , just put apa apa saja nama , anda boleh tukar nama ini anytime lepas register .

4)Lepas register , log into account anda .

5)Just pilih mana mana jawapan yang suit you the best . ini tidak penting .

And key in your personal details . Jika anda belum ada personal website is ok .Anda tidak perlu letak apa apa di sini .

 

Ok , so ini adalah shopify account anda  . Tahniah ! anda telah mempunyaia

Kedai sendiri !

 

CARA INSTALL OBERLO KE SHOPIFY DROPSHIPPING ANDA

 

Next kita akan install satu apps call Oberlo . Apps ini akan terus import  Apa apa product yang anda pilih di aliexpres , dan terus import

Ke dalam kedai shopify anda .

 

  • Go to APPs , and type oberlo .Click on Get Oberlo adalah apps yang percuma .Install apps .

 

So ini adalah oberlo account anda .Sekarang , let says awak nak start baju dropshipping .

So , just go to aliexpress dan pilih mana mna baju yang anda nak dropship .

  1. Tekan button oberlo ini , dan baju ini akan terus import ke oberlo account anda .

B)Click on search products dan import list .

Baju anda dari aliespress telah pun import ke sini .

  1. Next click on import to stroe. Dan baju ini akan terus import ke kedai shopify anda , dan anda boleh mula baju dropshipping bisness anda !
  2. Click on product , nampak baju yang awak nak dropship . Senang kan .

 

Lets do one more time .

  • Pergi aliexpress .
  • Click on baju yang awak nak dropship .
  • click on oberlo button .
  • Click on search product di oberlo ,then import list .
  • Click on import to store.
  • Di kedai dropshipping shopify anda , go to all products .tadaa!!!

 

So I hope you enjoy this tutorial. Drop me a comment apakah yang anda nak belajar tentang dropshipping , and I will do my best to share it with you . See ya

 

 

6 thoughts on “MUDAH :Dropship Secara Antarabangsa Dengan Shopify

  1. Hi saya berminat untuk belajar dropshipping ni tapi tak tahu bermula dari mana. Kat sini saya nak tanye untuk shopify ni kita jual produk dari aliexpress untuk pasaran antarabangsa kan. Soalan saya;
    1. Memandangkan jualan antarabangsa, bagaimanakah pelanggan dari US misalnya nak beli barang/produk dari store kita sebab matawang yang berbeza?
    2. Adakah sama kaedah marketing yang dilakukan di US dengan yang kita buat di Malaysia? Contoh seperti fb/google ads..

    1. Hi Kate terima kasih for stopping by.
      Q1. Memandangkan jualan antarabangsa, bagaimanakah pelanggan dari US misalnya nak beli barang/produk dari store kita sebab matawang yang berbeza?
      A1. Anda boleh tukar matawang ke USD dalam shopify ya.
      For example RM 20 ke USD 20 ataupun USD 5 (based on 4.13 currency rate)

      Q2. Adakah sama kaedah marketing yang dilakukan di US dengan yang kita buat di Malaysia? Contoh seperti fb/google ads.
      A2. Keadah marketing adalah standard untuk online marketing . Tetapi , market , behaviour , geography ,age ,gender and target orang akan beza dari Malaysia , kerana negara tak sama. tapi strategy untuk fb marketing adalah sama jugak.

      Join our facebook community to learn more on online business .
      WENG HONN ENTREPRENEUR Q&A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *