Top 5 Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video | Dropshipmme .

Top 5 Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video

Top 5 Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video

So , azam anda adalah menjadi youtuber yang success ? Then you need to start with a good but affordable microphone  . You do not want your youtube subscriber cannot hear what you say , you want to have a clear sound .

So , dalam article ini , saya akan introduce

5 Top Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video ANDA !

Top 1 : Blue Microphones Snowball iCE

5 Top Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video ANDA ! Top 1 : Blue Microphones Snowball iCE

Salah satu jenama kegemaran saya adalah Blue Microphones , dan semua rakaman yang saya buat di youtube channel saya adalah menggunakan Blue Microphones Snowball iCE  .

Audio Microphone ini  berkualiti tinggi ,dan memberi  kita kualiti audio 44.1 kHz / 16 bit  .

Ini adalah mikrofon USB , kita kualiti audio 44.1 kHz / 16 bit (cukup baik untuk harga),ia mempunyai corak polar cardioid , dan juga dilengkapi dengan pendirian tripod mini untuk penempatan mudah.

Jika anda adalah youtuber pemula , i highly recommend Blue microphone kerana ia murah ( below RM 388 ) , senang set up dan voice also best .

Price :RM 385

Top 5 Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video  Get Blue Microphones Snowball iCE at a discounted price on Lazada 

Top 2 : Samson Go Mic

Samson Go Mic adalah salah satu mikrofon USB mesra bajet yang paling popular dan paling murah di pasaran (around RM 225 di lazada)

Samson Go Mic adalah salah satu mikrofon USB mesra bajet yang paling popular dan paling murah di pasaran (around RM 225 di lazada),  dan pasti menyaingi pemilihan mic Blue yang sebelum ini disenaraikan.  Samson mempunyai peralatan audio berkualiti tinggi dengan harga yang lebih murah dan bernilai untuk pembeli mesra bajet.

Price :RM 225++

Top 5 Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video  Get Samson Go Mic at a discounted price on Lazada

Top 3: BLUE YETI MICROPHONE 

BLUE YETI MICROPHONE   Dengan mikrofon Yeti dari Blue, anda boleh membuat rakaman luar biasa melalui PC dengan menggunakan ia.  Ini semua berkat teknologi tri-kapsul yang membantu mikrofon ini , menghasilkan rakaman kualiti studio yang segar, murni, dan bersih dengan kemudahan yang luar biasa.

Dengan mikrofon Yeti dari Blue, anda boleh membuat rakaman luar biasa melalui PC dengan menggunakan ia.

Ini semua berkat teknologi tri-kapsul yang membantu mikrofon ini , menghasilkan rakaman kualiti studio yang segar, murni, dan bersih dengan kemudahan yang luar biasa.

Apa yang juga hebat tentang mikrofon  Yeti adalah , ia mempunyai empat tetapan corak yang berbeza yang memberikan anda fleksibiliti yang luar biasa untuk membolehkan rakaman vokal, podcast, muzik, temuduga dan audio untuk ceramah video . Blue yeti adalah sangat popular dalam golongan Youtuber .

Price: RM660++

Top 5 Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video  Get BLUE YETI MICROPHONE at a discounted price on Lazada 

Top 4 : Audio-Technica AT2020

 Audio-Technica AT2020  Prestasi Audio-Technica Cemerlang ! AT2020 memberikan kualiti bunyi Audio-Technica klasik pada harga yang sangat rendah!  Menangkap kehalusan dan nuansa vokal dan gitar akustik, kemudian mengambil lemari pengiring gitar berteriak - semua dengan satu mikrofon.

Prestasi Audio-Technica Cemerlang ! AT2020 memberikan kualiti bunyi Audio-Technica klasik pada harga yang sangat rendah!

Menangkap kehalusan dan nuansa vokal dan gitar akustik, kemudian mengambil lemari pengiring gitar berteriak – semua dengan satu mikrofon.

Price : RM445 ++

Top 5 Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video  Get Audio-Technica AT2020 at a discounted price onLazada

Top 5: Rode smartLav+ smartLav Plus Lavalier Condenser Microphone for Smartphones

 Rode smartLav+ smartLav Plus Lavalier Condenser Microphone for Smartphones

Jika anda mahukan sesuatu yang anda boleh masukkan ke smartphone anda untuk mendapatkan audio yang sangat baik, Rode SmartLav + adalah pilihan yang popular. Ia menggunakan sambungan TRRS (itulah yang digunakan oleh smartphone anda) ,ia boleh juga untuk R3 SC3 jika anda mahu menggunakannya dengan perakam atau kamera. Ini adalah pilihan yang baik jika anda tidak mahu menghabiskan beberapa ratus ringgit untuk mikrofon lavalier profesional.

Price : RM 279++

Top 5 Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video  Get Rode smartLav Condenser Microphone for Smartphones at a discounted price on Lazada

 

1 thought on “Top 5 Quality Microphone Yang Murah Untuk Youtube Video

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *