Buat Duit Di Shopee Tanpa Produk Sendiri & Modal Besar , Sebagai Dropship Shopee Malaysia 2020 | Dropshipmme .

Buat Duit Di Shopee Tanpa Produk Sendiri & Modal Besar , Sebagai Dropship Shopee Malaysia 2020

Buat Duit Di Shopee Tanpa Produk Sendiri & Modal Besar , Sebagai Dropship Shopee Malaysia 2020

Buat Duit Di Shopee Tanpa Produk Sendiri & Modal Besar , Sebagai Dropship Shopee Malaysia Dengan Supplier Murah China

Belajar lebih lanjut tentang bisnes di Shopee di sini:
➡️https://bit.ly/2CURkZq
Shopee Dropship Malaysia Playlist:
➡️https://www.youtube.com/playlist?list=PLtOlsyfB9DPkOHJQHqW_uUkU15nMN9Rrx
Free 10 Shopee Supplier List
➡️https://shopeedropshipsupplier.gr8.com/

So anda nak buat duit di shopee tanpa produck sendiri dan juga modal besar kan ?
Inilah video untuk anda.

Weng akan kongsi cara exactly yang anda boleh buat duit di shopee tanpa produk sendiri dan juga car acari supplier dropship yang boleh membantu anda untuk mula bisness shopee anda.

Ok, are you ready ? Lets go.
Weng telah pun kongsi banyak video tentang shopee dropshipping , anda boleh tengok dalam playlist buat duit dengan dropship shopee ini .Weng akan letak link ini kat bawah video ini .

Dalam episode ini , Weng nak cara dropship dengan supplier China , tetapi dengan menggunakan Shopee.
First of all kenapa kita nak cari supplier di China ?

Biar Weng tanya kawan-kawan yang sedang tengok video ini .
Dapatikah anda bahawa product yang jual dari seller china ,harga mereka biasanya adalah lebih murah dengan sellers local ?
So instead of beli kat aliexpress dimana shipping kena tunggu lama , why not just buy dari supplier china yang terdapat di shopee Malaysia untuk dropship? Lebih senangkan.

Beberapa benda yang penting anda perlu tahu sebelum pilih dropship supplier overseas ini kat shopee.

Dengan pilih supplier dropship di shopee ini , anda tidak perlu bimbang dengan shipping yang pangjang seperti beli di aliexpress ataupun shopping fees yang mahal.
Dan yang paling penting , jika ada refund ataupun return , anda boleh direct hubungi seller ini . Dan jika seller tidak respond anda boleh hubungi Shopee juga.
Jika anda dropship dengan aliexpress , semua ini akan menjadi masalah .Ok. so anda boleh cara ini.
Next sebelum anda pilih supplier dropship di Shopee ini , pastikan anda take note about benda yang Weng nak kongsi seterusnya .
Yang pertama:
Sku yang banyak

1) Weng suggest pilih supplier yang terdapat sku yang lebih daripada 20 products, the more the better.Ini adalah kerana untuk cara dropship seperti ini , shipping fees tidak boleh combine.Ini bermaksud , jika kedai anda terdapat 5 supplier yang berlainan , jika customer beli 5 products dari 5 supplier yang berbeza , ini bermaksud , buyer ini , perlu bayar 5 kali shipping fees .So , is best anda boleh cari supplier yang terdapat banyak product yang anda boleh jual , so that anda tidak perlu cari supplier yang lain.Satu supplier satu kedai.
2) Preferred Seller.
Apabila anda pilih supplier overseas ini make sure there are preferred sellers . ini adalah kerana , Weng terima banyak comments dari seller yang dropship dengan overseas shopee ini , dimana kedai mereka buka 3 bulan then tutup . Ataupun product sudah order tapi tak sampai . So it is very important that anda anda pilih sellers yang telah jadi preffered seller .
3) Next , pilih seller yang sudah pun jual lebih daripada sekurang-kurangnya setahun . dengan sebab yang sama , ini adalah untuk mengelakan account yang scam.
4) Next , cancellation yang less then 5% dan chat performance haruslah lebih daripada 90% . Chat performance ini adalah sangat penting, jika seller ini tidak active dalam chat , jika anda menghadapi apa-apa masalah dalam shipping , products problem , memang anda perlu tanggung kerugian jika supplier anda tidak active untuk support anda .

So ,before anda pilih supplier ini ,make sure anda ingat 4 criteria ini . ok
Untuk pilih supplier dropship shopee ini ,adalah sangat senang.
Anda Cuma perlu type products yang anda nak jual .dan select overseas di sini .
So products ini semua adalah dari overseas .
Sebelum anda buat research products ini , make sure anda telah pun buat research tentang harga product anda terlebih dahulu .
Ini adalah kerana bukan semua product dari overseas ini juga murah . Ok , so make sure anda buat research anda terlebih dahulu sebelum pilih products yang anda nak jual.
Ok , that is it , for now , Weng harap video ini dapat membantu anda. See ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *