Tak Ada Sales Kat Shopee Guna 3 Cara Ini !!! | Dropshipmme .

Tak Ada Sales Kat Shopee? Guna 3 Cara Ini !!!

Tak Ada Sales Kat Shopee Guna 3 Cara Ini !!!

Tak Ada Sales Kat Shopee? Guna 3 Cara Ini !!!

Shopee Dropship Super CEO
➡️https://shopee.com.my/product/141191918/5642790142/
Semua Programme Buat Duit Online
➡️https://shopee.com.my/wenghonn

Weng memang faham untuk shopee sellers yang baru , susah nak dapatkan sales pertama masuk.
Jika anda menghadapi cabaran untuk mendapatkan sales pertama anda , Weng cadangkan anda guna 3 cara ini untuk drive more traffic to your store untuk meningkatkan sales anda.

Sebelum kita mula , as a shopee pemula jika anda tidak ada banyak budget untuk spent kat advertisement anda mesti nak cari akal untuk pandu traffic ke kedai shopee anda.

Cuma bergantung kepada organic traffic dari shopee memang tidak cukup , unless product yang anda jual low in competitions and high on demand. Kalau tidak memang susah.

Anda perlu menjadi seller yang active dan bukan passive. Maksud seller yang active , yo have to go out and let people know about your business . Anda perlu bagi orang tahu yang anda sedang operate business di shopee. Untuk seller yang passive , mereka Cuma upload product dan tunggu client datang . Tunggu sampai janggut pun Panjang sapu lantai pun taka da duit masuk.
You have to go out , be a active sellers.
Alright , jom kita tengok apakah 3 cara yang anda boleh buat untuk drive more traffic to your store.

Strategy #1
Post kat facebook group yang berkaitan dengan product anda.Banyak sellers , memang rajin post product mereka di macam macam facebook group.
Pada pendapat Weng , anda perlu post di facebook group yang berkaitan dengan product anda , dan lepas tu , jika anda ada masa , baru post kat facebook group lain yang tidak berkaitan dengan product anda.
For example , jika anda jual product kucing , cari group kucing dan post kat sana. We suggest at least 10 post pagi dan 10 post malam kat different -different group.
After that baru anda post kat facebook group yang tidak berkaitan dengan product anda , seperti ini, ini semua facebook group for general selling.

Strategy #2
Whatsapp
Beritahu kawan-kawan dan juga family members anda yang anda ada business kat shopee .
Dalam whatsapp ini , jangan spam mereka . anda tidak perlu suruh mereka beli apa-apa dengan anda.Purpose untuk whatsapp message pertama ini , hanya untuk inform mereka yang anda mempunyai kedai di shopee so that mereka tahu yang anda mempunyai kedai di shopee .So , apabila mereka nak beli product yang anda ada jual di shopee , mereka akan ingat anda dan beli dengan anda .ok
Dun hard sell , but make them remember you.

Strategy #3
Pricing strategy
Banyak noobie sellers nak untung duit sahaja , set harga product mahal mahal, tapi mereka sudah lupa terdapat beratus-ratus sellers yang jual product mereka dengan services yang lebih baik dan juga harga yang lebih berpatutan .
Untuk noobie sellers , try to match the price of the sellers .Jika harga terlalu rendah untuk match ,is ok , anda boleh jual mahal sikit , tapi make sure you wont make a loss , tidak perlu untung sampai 50-60% .
Setiap kedai mesti ada beberapa hero product yang dapat menjana traffic ke store kita.
Anda tidak semestinya , rendahkan harga untuk semua product di kedai anda .
Anda Cuma perlu ada beberapa product , lets say 5 products , yang harga sangat competitive , so that customer anda akan tertarik ke kedai anda , anda then apabila mereka beli product itu ,mungkin mereka akan juga beli product yang lain di kedai anda , walaupun harga product itu mungkin 5-10% lebih mahal daripada kedai yang lain.
So , mission anda adalah menarik traffic ke kedai shopee anda terlebih dahulu.
OK , try 3 strategy ini ,dan comment kat bawah how is the result.
All da best.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *