CARA CARI PRODUCT VIRAL & HOT DI SHOPEE MALAYSIA 2020 | Dropshipmme .

CARA CARI PRODUCT VIRAL & HOT DI SHOPEE MALAYSIA 2020

Cara CARI VIRAL & HOT SHOPEE PRODUCTS

CARA CARI PRODUCT VIRAL & HOT DI SHOPEE 2020

Belajar Cara Buat Duit Online:
https://sekolahusahawan.gr8.com/
Dianba Free Trial:
http://shopee.dianba6.com/?invite_code=uqHaDLoX
Cara Buat Duit Dengan Shopee:
https://shopee.com.my/product/141191918/0/

 

Hi guys , Weng sini , adakah anda sedang cari product yang viral atau product hot di Shopee , tengoklah video ini.

Dalam video ini , Weng akan kongsi beberapa cara yang anda boleh cari products yang viral dan hot yang sedang yang kat shopee . video ini dapat membantu mereka yang sedang buat dropshipping ataupun sebagai seorang stokist ok.

Dalam video ini Weng juga akan bagi 10 products yang hot dan low competition untuk anda . so make sure you watch till the end.

Sebelum mula , beberapa benda yang kita nak tahu sebelum kita buat research product viral ini :

  • Harga product yang di antara RM15-RM50

Harga yang dalam linkungan ini , adalah lebih senang untuk jual dan juga anda boleh cover fees seperti shipping fees , shopee fees dan jugak advertising fees .Ini juga bergantung kepada profit margin dan juga apakah product yang anda jual . Price range ini just for a general guide.

  • Product yang kecil dan ringan.

Unutk beginner weng tidak suggest jual barang yang berat seperti tilam , sofa . Unless ini memang business anda. Jika anda nak mula business  kat shopee , memang Weng suggest mula dengan product yang kecil dan ringan terlebih dahulu.

Barang yang berat , shipping memang mahal alright , so keep your products small and light .

  • Pilih product viral yang baru upload

Jika anda nak jual product yang viral dan hot di shopee ,anda perlu pilih product yang baru viral kat market . Ini adalah kerana product yang viral biasanya akan mati selepas beberapa bulan.Furthermore , jika product yang viral ini sudah lama kat marketplace , sudah banyak seller jual dah , memang susah nak masuk ke market.

Ok , make sure you pick product viral yang baru masuk ke shopee. Weng akan tunjuk car acari product ini.

Alright sekarang jom kita tengok 3 cara yang anda boleh guna untuk cari product yang viral  ataupun product yang hot di Shopee .

Cara pertama adalah guna shopee keywords tool.

Ini adalah cara yang paling common untuk cari product yang terdapat high demand kat shopee.

For example , anda planning nak jual product web cam .

When you type webcam into this search box , shopee will automatically suggest keywords yang orang sedang cari .

Lets us choose web cam for laptop.

So , semua ini adalah keywords yang customer cari yang berkaitan tentang web cam for laptop.

Webcam memang product yang hot di shopee , kerana mco kan  , most people work from home

If you look at it at shopee , there are more than 100 pages of listing for web cam for laptop.

Very competitive products .

If you do not want to go into the war, apa yang anda boleh buat , adalah jual benda yang berkaitan dengan webcam ini.

Contohnya , web cam cover , the total search is very high as well 16 k plus and 6 k plus . So, jika anda nak tanya Weng  , should I see web cam or web cam cover? I will choose web cam cover . kerana , lower cost untuk beli web cam cover , lower competition and the demand is as high as web cam . you can put this like , web cam adalah sama dengan handphone , dan web cam cover sama dengan handphone cover.

All handphone need a cover , and web cam need a cover as well . alright.

Next .

# 2 Dianba .

Dianba adalah software yang bina untuk Shopee .

You can use this software di semua shopee country seperti , taiwan , Vietnam , Philippines  Singapore , Thailand , brazil and of course Malaysia.

Ok , as I mention before , anda perlu Pilih product viral yang baru upload ke market.

Tapi bagaimana anda boleh dapatkan data ini ?

Dianba dapat tunjuk exactly bilakah product ini masuk ke shopee.

Jom kita tengok.

First of all , pilih country untuk kedai shopee anda.

Lets check on face mask .

Overhere we have a lot of data .

Which include , date on shefl , past 1 day sale volume , 30 days sales pricing and comemnts.

What we want to look at is date on shelf.

If this product has high sales for and the date on shelf is just few weeks or less , product ini memang berpotensi untuk buat duit.

Click on it , and it will show you the products that has the latest date on shelf .

So , the latest face mask that sell in shopee adalah pada bulan August , dengan 29,542 pass 30 days and 162 sales in a day.

Lets clik on it and check what sort of facemask that this seller is selling.so this seller is selling 50pcs Head Loop Hijab Adult Face Mask Disposable 3ply Face Masks Mask .

Ini bukan face mask yang biasa kita beli ya .

Alright , so , when we look at this data , memang tidak ada sellers yang nak jual face mask dah . Trend ini memang belum akhir lagi , tetapi competition memang gao gao.

So jika anda thinking nak jual face mask , sila jangan , unless facemask yang anda jual adalah berbeza .

Satu lagi function dalam dinba ini , adalah ia dapat buat analyzis tentang apakah product yang high demand tetapi low competitions.

For example Harley Davidson accessories.

Beberapa key matric that we can look at.

  • Commodity base adalah berapakah product di shopee yang terdapat kata kunci untuk product tersebut
  • Competition index the higher the matrix the lower the competition
  • Search volume berapa orang search keywords untuk product tersebut for the pass 30 days.

Untuk kata kunci Harley Davidson accessories ini , terdapat 4117 searches dalam 30 hari , products yang terdapat kata kunci Harley Davidson adalah 903 , so , demand untuk kata kunci ini memang tinggi , banyak orang sedang cari Harley Davidson accessories , Cuma terdapat 903 product yang ada kata kunci ini kat shopee.Product ini berpotensi tinggi untuk buat duit kat shopee.high demand tapi low competitiors.

Alright , software ini ada bagi 1 day free trial upon sign up , then you need to pay.untuk mereka yang berminat , anda boleh register free trial software ini kat bawah comment box video ini. Alright , hope you enjoy this video .see ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *