5 CARA MULA BUSINESS SHOPEE DROPSHIPPING TANPA PRODUCT SENDIRI DI MALAYSIA- BUAT DUIT SECARA ONLINE | Dropshipmme .

5 CARA MULA BUSINESS SHOPEE DROPSHIPPING TANPA PRODUCT SENDIRI DI MALAYSIA- BUAT DUIT SECARA ONLINE

5 CARA MULA BUSINESS SHOPEE DROPSHIPPING TANPA PRODUCT SENDIRI DI MALAYSIA- BUAT DUIT SECARA ONLINE

5 CARA MULA BUSINESS SHOPEE DROPSHIPPING TANPA PRODUCT SENDIRI DI MALAYSIA- BUAT DUIT SECARA ONLINE

Top 10 Shopee Hot Products
➡️https://winatshopee.gr8.com/
Mula Shopee Dropship Digital Product
➡️https://bit.ly/30oq5iT
Mula Shopee Dropship AutoSync
➡️https://bit.ly/36sOrtD
Top 10 Shopee Hot Products
➡️https://winatshopee.gr8.com/
Shopee Non supported logistic register “others” Shipping Method
➡️https://www.surveygizmo.com/s3/5947156/Non-Shopee-Supported-Logistics-SSL-Application-Form/?sglocale=my&userid=96380280

Hi guys Weng sini , dalam video ini Weng nak kongsi beberapa cara yang anda boleh guna untuk mula bisness dropshipping anda.
Ada cara Shopee dropship yang perlu “others” shipping method , ada yang perlu SSl shopee supported logistic.
Untuk supplier yang perlu dropshipper shopee mereka guna “others” shipping method , anda perlu apply dengan Shopee.
Weng akan letak form untuk application bawah comment box video ini .
Ok , sekarang jom tengok apakah cara yang kita boleh guna untuk mula bisness Shopee dropshipping di Malaysia.
Cara pertama .
Dropship dari Shopee ke Shopee.
Cara dropship ini merupakan cara yang paling banyak sellers sedang buat kat shopee. Cara ini memang simple sahaja. For example , anda nak dropship product ini kat Shopee , all you need to do is , download gambar product ini dan upload ke kedai shopee anda . Dan apabila ada sales , anda Cuma perlu beli kat kedai ini , dan letak alamat customer anda masa checkout.
Macam mana dengan shipping , ini memang banyak orang yang nak tahu.
Ia bergantung kepada supplier anda , jika supplier anda izin anda guna SSL shopee supported logistic, all you need to do is just download airwaybill dan whatsap kepada supplier anda , dan mereka akan print out , lekat kat parcel anda dan kirim untuk anda.
Jika supplier anda beritahu Cuma boleh “others” as shipping method , then anda perlu manually letak harga shipping kat product page anda , ataupun anda boleh include shipping fees .
Dengan cara ini , anda tidak perlu download airwaybill hantar ke supplier anda . Anda boleh tanya supplier anda unutk tracking number jika customer anda tanya .
Ok.Boleh faham ya.
Next ,
Dropship dari overseas sellers seperti aliexpress , dan 1688
Banyak sellers nak dropship dari aliexpress ke Shopee. Bukannya tak boleh , memang boleh , tapi shipping adalah lebih tinggi dan paling teruk adalah masa yang perlu untuk sent ke Malaysia adalah lama lebih kurang 15-25 hari .
Cara dropship dengan aliexpress memang bukan susah sangat. All you need to do is upload products yang anda kat aliexpress ke shopee anda , letak shipping as others , dan letak preorders dan set shipping duration ini ke 25-30 hari .Apabila ada sales anda just beli kat aliexpress dan letak customer address anda apabila checkout kat aliexpress .
Untuk 1688 rumit sedikit . Apabila anda beli kat 1688 , supplier itu akan hantar barang anda ke warehouse yang ditetapkan .Lepas tu kat 1688 anda perlu bayar shipping dari warehouse t uke Malaysia .Total hari yang perlu digunakan untuk process ini , adalah lebih kurang sama dengan aliexpress.
Advantage of buying dari 1688 adalah products kat 1688 lebih murah daripada 1688.
Untuk beginner Weng memang tidak suggest guna cara ini , memang confuse , dan anda mungkin rugi , jika tidak tahu kira harga jualan .Ok.
Next,
Shopee dropship ke Shopee overseas.
Untuk mereka yang nak dropship dari website china seperti 1688 ataupun aliexpress , why not , dropship jer dari shopee seller overseas ?Dengan cara ini , anda dapat keep track dan communicate lebih baik berbanding dengan supplier kat aliexpress ataupun di 1688 . dan jika ada apa-apa refund dan return anda Cuma perlu contact mereka kat Shopee . memang jauh lebih mudah dengan dropshipping dengan aliexpress ataupun 1688 .
Sama juga dengan cara pertama , search product yang anda nak jual kat kedai shopee anda , pilih overseas .
Upload gambar product ini , letak shipping method as others ataupun ssl , letak preorder dan berapa hari yang diperlukan product ini sampai ke customer anda , anda boleh rujuk ke supplier anda.
Next,
Dropship digital products.
Inilah cara yang tak banyak Shopee sellers buat ,tapi memang boleh buat duit.reseller digital products Weng dapat beratus sales dengan jual products digital Shopee Weng jer .
Dengan digital products , anda memang tidak perlu stress dengan shipping , kerana anda Cuma perlu guna email dah boleh sent products anda.
Memang senang sahaja . Anda Cuma perlu upload products yang terdapat kat laman lega , apabila ada sales Weng akan tolong sent digital products ini kepada clients anda .Anda tidak perlu buat apa-apa.
Kesemua reseller product digital Weng akan dapat 30% profit , apabila reseller ini cecah 100 sales , ia akan dinaikan ke 50% .
Betul ke ni Weng? Memang boleh buat duit ker? Weng tunjuk sikit sales yang reseller jana , from few hundreds ke ribu . berpuluh -puluh pun ada jugak.
Sama dengan mana-mana business , jika nak buat duit yang beribu-ribu ini , then you have to work very hard .
Untuk menjadi reseller product digital Weng ini , semua reseller mesti belajar dengan programme digital dropship ini baru boleh qualified sebagai reseller laman lega. Ok , so bisness dropship ini adalah Cuma untuk mereka yang betul betul yang nak buat duit ya.

Next ,
Dropshipping dengan auto sync system .
First of all apakah itu dropship autosync system?
Untuk autosync system , dengan beberapa click sahaja products yang anda nak jual akan automatically uploaded ke kedai shopee anda untuk dropship.
Bukan ini sahaja , apabila ada sales masuk , anda tidak perlu buat apa -apa . login ke kedai shopee anda pun tidak perlu.
Semua sales dan shipping akan gaotim dengan system mereka .
Dengan kata lain , anda Cuma perlu buat beberapa click dan product dari website ini akan automatic upload ke kedai shopee anda .itu sahaja.
Semua product details seperti , title , description , images , harga , semua informasi ini akan automatically upload ke kedai anda dengan beberapa click.
Terdapat 2 auto sync shopee dropship yang anda boleh guna di Malaysia , iaitu savevalue2u dan dropshipmurah .
Kedua -dua company ini memang legit as Weng sudah buat inspection , dan Weng jugak telah visit warehouse dan office mereka. Kedua -dua company ini memang sah .Jika anda juga adalah supplier dropshipping anda jugak comment kat bawah .
Register untuk kedua -dua autosync website ini adalah 100% percuma , dan anda tidak perlu bayar apa-apa yuran bulanan .
Selepas sync products anda dari website ini ke kedai shopee anda untuk dropship ,apabila ada sales , system website ini akan auto process order anda dan ship ke customer anda.
Make sure anda mempunyai cukup duit kat akaun website ini , untk auto deduct apabila ada sales masuk .and that is it .
However ,
Banyak seller jugak sedang guna supplier ini untuk dropship .So , macam mana anda nak bersaing dengan dropship yang lain ? Apakah yang anda perlu buat , so that customer akan beli dengan kedai anda dan bukan dengan competitors anda?
Anda perlu make sure , images anda adalah tip top , kata-kata kunci untuk products anda mesti ada dalam title dan product description anda.
Untuk dropshipper pemula yang nak belajar guna cara system auto sync ini untuk mula bisness shopee dropshipping mereka , anda boleh belajar dengan programme 5 days Shopee Challenge programme ini.
Dalam programme ini , anda dapat belajar step by step cara macam mana nak set up auto sync shopee dropshipping ini . dengan programme ini , anda akan dapat bina Shopee dropshipping business anda dalam 5 hari .
Ok untuk mereka yang berminat nak belajar cara auto sync ini , Weng telah letak registeration link kat bawah comment box video ini .Check it out.

So , ini adalah 5 cara yang anda boleh mula bisness Shopee dropshipping anda .Hope that it helps.Thanks for watching

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *