6 LANGKAH AWAL MESTI NAK TAHU BUAT DUIT DENGAN SHOPEE DROPSHIPPING MALAYSIA – CARA BUAT DUIT SHOPEE | Dropshipmme .

6 LANGKAH AWAL MESTI NAK TAHU BUAT DUIT DENGAN SHOPEE DROPSHIPPING MALAYSIA – CARA BUAT DUIT SHOPEE

6 LANGKAH AWAL MESTI NAK TAHU BUAT DUIT DENGAN SHOPEE DROPSHIPPING MALAYSIA - CARA BUAT DUIT SHOPEE

6 LANGKAH AWAL MESTI NAK TAHU BUAT DUIT DENGAN SHOPEE DROPSHIPPING MALAYSIA – CARA BUAT DUIT SHOPEE

Top 10 Shopee Hot Products
➡️https://winatshopee.gr8.com/
Mula Shopee Dropship Digital Product
➡️https://bit.ly/30oq5iT
Mula Shopee Dropship AutoSync
➡️https://bit.ly/36sOrtD
Top 10 Shopee Hot Products
➡️https://winatshopee.gr8.com/
Shopee Non supported logistic register “others” Shipping Method
➡️https://www.surveygizmo.com/s3/5947156/Non-Shopee-Supported-Logistics-SSL-Application-Form/?sglocale=my&userid=96380280

Untuk mereka yang nak mula Shopee dropshipping , tolonglah tengok video ini , kalau tak tengok kemungkinan besar anda akan rugi duit kat shopee ataupun tidak dapat jana apa-apa rezeki kat shopee

LANGKAH-langkah AWAL yang anda mesti nak buat dan tahu jika INGIN JADI DROPSHIPER SHOPEE .

Benda yang pertama yang anda mesti nak tahu sebelum menjadi seorang Shopee dropshipper , adalah , ia bukan business yang tanpa modal .Banyak cikgu-cikgu yang claim dropshipping adalah business yang tanpa modal , it is actually not . Anda perlu modal jugak untuk mula business ini .
Dimanakah duit ini akan digunakan ?
Duit ini perlu digunakan apabila ada order masuk dan duit ini akan digunakan untuk membeli product daripada supplier anda.
Bergantung apakah product yang anda sedang jual .
Jika product itu berharga Rm20 then you need to spent Rm20 .
Jika product itu berharga RM100 then you need to spent RM 100
Dan jika product itu berharga RM100 dan anda dapat 5 sales , then anda perlu keluarkan RM500 terlebih dahulu sebelum duit yang dibayar oleh customer anda sampai ke bank akaun anda.
Duit yang dibayar oleh customer akan simpan kat Shopee terlebih dahulu , lepas customer received products tu , baru shopee akan bayar duit tu kepada anda . Ok
So , dropshipping bukan business yang tanpa modal .
Next ,
Dropshipping bukan business skim cepat kaya .
Dropshipping merupakan business modal yang giler banyak orang sedang buat di Shopee Malaysia .memang bukan business yang senang untuk jana duit .dalam video ini , Weng akan kongsi tips yang anda perlu buat untuk dapatkan sales kat shopee nanti dalam video ini .
Jika anda tengok kat Shopee, apa-apa product yang anda boleh fikir untuk , jugak ada orang sedang jual , dan harga product -product kat shopee memang murah giler. Harga yang dropshipping dapat , memang tidak boleh bersaing dengan seller-seller di shopee.
Jadi nak mula jana duit sebagai Shopee dropshipping memang bukan perkara yang senang .So , jangan expect dropshipping adalah business yang senang untuk buat duit.
Next ,
Profit margin yang nipis .
Biasanya margin yang dropshipper dapat adalah dalam lingkungan 10-20% .
Selepas tolak shopee transaction fees it will be around 8-18% .
Next shipping method untuk Shopee Drosphipper .
Terdapat 2 jenis shipping method yang dropshipping supplier guna.
Yang pertama SSL shopee supported logistic .Untuk shipping method ini , anda perlu whatsap aiwaybill product anda kepada supplier anda.
Yang kedua NON SSL shipping method , ataupun yang dikenali sebagai “others” shipping method.Untuk shipping method ini , anda tidak perlu sent aiwaybill kepada supplier anda , tetapi anda perlu letak shipping fees manually kat shopee anda ataupun anda boleh include shipping fees .
Dan unutk Shopee dropshipper yang nak guna NON SSL anda perlu register dengan shopee , Weng akan letak link untuk register kat bawah comment box video ini .
Next , macam mana nak cari hot products kat shopee untuk jual ?
Cara yang paling senang untuk cari products yang hot ini adalah dengan menggunakan shopee keyword ads .
Anda Cuma perlu type in kata kunci products anda dan shopee akan tunjuk berapa searches yang terdapat dalam Shopee untuk 30 hari yang lepas .
Please take note . Kebanyakan products yang terdapat banyak searches kat Shopee , biasanya sangat competitive .Jadi jika anda nak jual hot products kat shopee , bersedia untuk keluarkan duit untuk buat shopee ads.
Apakah jenis Shopee Dropshipping yang saya boleh pilih ?

Tips untuk Shopee dropshipper menjana duit.
1) Inilah yang paling penting ,anda perlu make sure kata-kata kunci yang berkaitan dengan products anda ada dalam title dan products description anda .Dimanakah anda boleh dapatkan kata-kata kunci ini ? anda boleh dapatkan semua kata -kata kunci ini kat shopee keyword tool
2) Image . kebanyakan dropshipper malas nak modified gambar yang dibagi oleh supplier.Akibat ini adalah , kesemua dropshipper yang sedang jual products itu pun guna gambar yang sama .Macam mana anda nak dapatkan sales ?seperi listing ini. Macam mana customer nak pilih ?semua gambar pun sama.So , make sure anda modified gambar products , ataupun download dari marketplace yang lain seperti Taobao , 1688 ataupun aliexpress untuk mendapatkan images yang lain.
3) Jika anda ada budget Rm5 sehari anda boleh guna shopee ads . Jika tidak ada anda boleh guna autoboost yang percuma ,post kat facebook group , telegram ,whatsapp , Instagram ataupun mana mana social media .
4) Anda guna boleh post product dropshiping anda yang terdapat kat Shopee ke facebook marketplace .
Inilah 4 tips dan tricks yang anda boleh guna untuk meningkatkan sales Shopee dropshiping business anda .
Jika anda ada apa-apa soalan boleh tanya kat support group Weng ini , kaki-kaki shopee kat facebook.
Hope video ini dapat bantu anda . see ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *