Cara Buat Duit Di Shopee Dropshipping Malaysia Tanpa Produk Sendiri - Cara Buat Duit Online Shopee | Dropshipmme .

Cara Buat Duit Di Shopee Dropshipping Malaysia Tanpa Produk Sendiri – Cara Buat Duit Online Shopee

BUAT DUIT PERCUMA DENGAN PAY PAL SECAMULA BUSINESS SHOPEE DROPSHIP MALAYSIA 2020RA ONLINE TANPA MODAL l CARA BUAT DUIT ONLINE TANPA KOS

Hi guys Weng sini , Weng receive banyak soalan yang tentang macam mana nak mula bisness dropship kat Shopee? Macam mana nak upload product dropship ke kedai Shopee mereka , apakah process dapatkan supplier dropship dan jugak apakah process shipping apabila dapat sales?
Dalam video ini , Weng akan kongsi as details as possible .

Cara Dropship Shopee
➡️https://shopee.com.my/product/141191918/5061678311/
Ajar Sampai Pandai Dropshipping Digital Products .
➡️https://shopee.com.my/product/141191918/3744565905/
Top Shopee Hot Products
➡️https://winatshopee.gr8.com/
Shopee Dropshipping 5 days Challenge
➡️https://bit.ly/36sOrtD
APPLY FOR “OTHERS” SHOPEE METHOD
➡️https://www.surveygizmo.com/s3/5947156/Non-Shopee-Supported-Logistics-SSL-Application-Form/?sglocale=my&userid=96380280
SHOPEE DAY TO SHIP (HOW LONG NEED TO SHIP OUT)
➡️https://help.shopee.com.my/my/s/article/What-is-Ship-Out-Date-Days-to-Ship-1542971886380

Make sure anda kongsi video ini , dan jugak subscribe ke youtube channel Weng ini ya thanks you.
Jom kita mula.

Untuk mereka yang nak mula dropshipping , anda tidak perlu mohon dengan shopee untuk menjadi dropshipper .
Shopee dropshiper adalah sama dengan shopee seller biasa. So , jangan risau.
Sebelum anda buat apa-apa, ia adalah sangat penting untuk dropshipper faham process dan cara buat duit dengan Shopee dropshipping .
Banyak sellers gagal kerana mereka tidak tahu macam mana main game dropship ini .
Uploading products ke kedai shopee anda tidak akan bantu anda jana duit . Upload products yang customer nak beli , barulah anda akan dapat buat duit . Ini sound macam common sense , tapi ini memang mistake yang paling utama dropshipper buat .
Upload products tanpa buat research terlebih dahulu , apakah product yang customer nak beli .
Mistake yang kedua , tidak cukup products kat dalam kedai shopee mereka . Minimum products dalam kedai perlu 50 . Untuk mereka yang jual physical products , minimum 50 products mesti nak ada dalam kedai anda .
Mistake yang ketiga, tidak mempunyai images yang optimize. Banyak Dropshipper yang malas nak edit image yang dibagi oleh dropship supplier mereka , dan ini menyebabkan listing mereka sama sahaja dengan competitors mereka. Dalam case ini , buyer Cuma akan pilih products yang paling murah , kerana semua pun sama.So , make sure you edit your product images.
Next , tidak buat apa-apa marketing.
Jika anda nak buat duit dengan Shopee , anda mesti nak buat marketing. Tidak ada marketing = tidak ada sales .
More marketing = more sales
Shopee ads is a must untuk semua shopee sellers untuk boost internal traffic dari Shopee.
Next facebook live dan juga posting on facebook group . kedua-dua ini merupakan marketing yang paling basic setiap sellers mesti nak buat jika nak buat duit dengan Shopee secara dropship ataupun stokist.
Ok , so make sure anda faham semua ini terlebih dahulu sebelum anda upload dropship products ke kedai shopee anda.

First of all , apakah cara untuk cari product yang hot untuk dropship kat shopee?
Jom kita belajar.

Process untuk upload products ada seperti ini :
First selepas product research , anda perlu contact dropship supplier anda .
Terdapat 3 jenis supplier dropshipper , dropship shopee ke shopee dimana ,supplier dropship anda juga adalah seller kat shopee.
Jenis kedua auto sync company . dengan auto sync company ini , anda Cuma perlu beberapa klik dan product anda akan automatically uploaded ke kedai shopee anda .
Jenis yang ketiga adalah supplier dropship yang bukan di Shopee.
Cara dropship untuk jenis pertama dan ketiga adalah lebih kurang sama . Weng akan terangkan ketiga tig acara ini.
Untuk cari dropshipper Shopee ini , anda Cuma perlu type in products yang anda nak cari + dropship kat belakang.
Sebagai contoh webcam dropship .
Bukan semua products di sini adalah untuk dropship . Products yang dipaparkan di sini , mempunyai kata-kata kunci webcam dropship that why there are here .
Sebagai contoh , all you need to do is just pilih seller yang boleh buat dropship seperti ini , dan contact seller ini.
Tanya sellers ini ,
1) berapakah harga untuk dropship.
2) Shipping method yang digunakan adakah shopee supported logistic ataupun others?
3) Bagaimanakah process jika ada refund ataupun products yang rosak?
4) Adakah photo akan dibagi ataupun just download from apa-apa jer photo yang ada kat kedai mereka ?
So make sure anda tanya kesemua soalan ini terlebih dahulu.
Next uploading products dropship adalah sama dengan stokist.
Tetapi benda yang anda perlu tahu adalah shipping setting ini.
Seperti yang Weng kongsi tadi , jika supplier anda adalah guna shopee supported logistic , anda perlu make sure sini , dalam shipping adalah shopee supported logistic.
Jika guna non shopee supported logistic , then anda perlu pilih others di sini , dan letak harga shipping.
So , Weng macam mana apabila ada sales masuk ?

Ini adalah cara bagaimana anda boleh mula business dropshipping anda di Shopee , Weng harap video ini dapat bantu anda . thanks you.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *