CARA YANG BETUL-BETUL BUAT DUIT DI SHOPEE 2021 - Cara Buat Duit Shopee Stokis/Dropship 2021 | Dropshipmme .

CARA YANG BETUL-BETUL BUAT DUIT DI SHOPEE 2021 – Cara Buat Duit Shopee Stokis/Dropship 2021

CARA YANG BETUL-BETUL BUAT DUIT DI SHOPEE 2021 - Cara Buat Duit Shopee Stokis/Dropship 2021

Top Shopee Products Research⬇️

https://bit.ly/38snDf0

Free Training Buat RM1000 Dropship Ebook Di Shopee⬇️

https://ebookdropship.gr8.com/

Follow Facebook page⬇️

https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

Buat RM 1000 Dropship Digital Products (Ajar Sampai Pandai)⬇️

https://bit.ly/3ndsp45

Hi guys Weng sini , so anda nak mula business shopee pada tahun ini , tapi tidak tahu macam mana nak mula , tidak tahu macam mana nak buat duit di shopee ,kerana terdapat banyak giler seller dah kat dalam Shopee.

Tengoklah video ini , ia akan dapat membantu anda.

Jangan lupa subscribe ke youtube channel Weng ini ya.

Shopee sekarang memang semakin susah nak buat duit especially untuk sellers yang baru start .Ini adalah kerana kecuali sellers dari Malaysia yang semakin meningkat , tetapi juga sellers yang dari China yang sedang jual kat shopee Malaysia dengan harga yang murah , murah giler ..

So as a new sellers , apakah benda yang anda perlu buat , ataupun yang anda boleh buat supaya anda jugak boleh jana duit sebagai seorang shopee seller yang baru.

Weng just nak being very straight forward , terus terang , jika anda nak product yang murah beli borong direct kat China , itu sahaja.

Setiap hari Weng receive banyak giler message yang tanya , macam mana nak fight harga dengan sellers di Shopee ini yang jual harga murah giler ?

The only way to fight the price is , beli secara borong direct dari China , itu sahaja close case. Tak perlu stress, tak perlu fikir banyak banyak .

Tapi satu business yang sihat , pada pendapat Weng , tidak sepatutnya nak fight harga sahaja . I phone never drop their price because of Huawei yang lebih murah.

Ferrari tidak akan jatuhkan harga kerana proton yang harganya jauh lebih murah.

Tealive tidak akan jatuhkan harga kerana the Tarik yang murah.

Jika anda ada mind set yang murah itu lah satu-satunya cara untuk buat duit dalam business , Weng guarantee anda tidak akan Berjaya .

So , Weng apa boleh bigin untuk buat duit kat Shopee?

Weng suggest beberapa solution untuk mereka yang baru mula buat business kat shopee ini.

First of all adalah products research . Anda mesti perlu buat product research untuk check apakah products yang rakyat Malaysia sedang cari . Business is always about supply and demand .

Cara yang paling senang untuk buat product research adalah dengan menggunakan shopee keywords tool ini.

Dengan menggunakan shopee keywords tool ini , anda akan dapat lihat apakah product yang ramai sedang cari . Weng tahu banyak guru shopee yang suruh anda jual certain products , what I suggest is , jual product tu jugak , and the same time do your own research.

Apabila anda spot product yang ramai search , anda perlu jugak check berapakah listing yang terdapat di Shopee . kalau product ini ramai orang search tapi listing pun banyak jugak , memang susah nak penetrate ke dalam market ini .

Record all your research on excel on search volume dan jugak total listing . Then pick the top 5 products yang terdapat banyak search but low listing .

Jika anda berminat anda boleh subscribe ke service Weng ini , dimana anda akan dapat hot and trending products di shopee setiap bulan , dan anda jugak boleh request Weng untuk tolong buat research tentang products yang high demand tetapi kurang suppliers. Link untuk subscribe ada kat bawah comment box video ini. Check it out.

Next beli secara borong.

Ramai yang takut kalau nak beli borong , perlu duit beribu-ribu . Ini memang thinking yang salah .

Anda boleh beli direct borong dari 1688 ataupun Taobao , dengan investment serendah RM 100.

So , jangan risau perlu guna duit yang banyak untuk beli borong direct dari China.

Next , SKU .

Jumlah products yang terdapat dalam kedai kita main peranan yang penting untuk menarik customer ke kedai kita.

Weng suggest minimum 50 sku products dalam kedai kita . More products , more shop exposure .

Anda tidak perlu beli semua products ini borong direct dari china.

Anda boleh mix ready stock + dropship products di kedai anda untuk meningkatkan sku products kedai anda.

Next, products images , branding , keyword dalam title dan description , semua ini mesti buat dengan tiptop .

products images , branding , keyword dalam title dan description ini semua adalah basic yang sellers mesti nak buat .

next , Shopee ads . Jika kedai anda tidak ada buat shopee ads , memang susah nak jana duit. So make sure anda buat shopee ads .

Seterusnya , semua perkara yang Weng mention tadi adalah untuk drive internal traffic dari Shopee.

Next kita nak jugak drive external traffic luar dari Shopee ke kedai shopee kita , supaya kedai kita dapat maximum exposure.

Seperti yang kita tahu , Shopee adalah terlalu jam . terlalu sekat dengan sellers yang overwhelming.

So , kita perlu keluar dari Shopee dan drive traffic dari luar Shopee .

Suggestion inilah yang Weng nak bagi:

  • Post juga products anda di facebook marketplace
  • Buat facebook ads jika anda ada budget
  • Post consistently kat facebook group yang berkaitan untuk promote products anda
  • Buat live kat fb , youtube , shopee , instagram

 

Alright , Weng harap video ini dapat membantu anda. See ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *