TERKINI! CARA MULA SHOPEE DROPSHIPPING TAHUN 2021 DI MALAYSIA l WENG HONN | Dropshipmme .

TERKINI! CARA MULA SHOPEE DROPSHIPPING TAHUN 2021 DI MALAYSIA l WENG HONN

CARA YANG BETUL-BETUL BUAT DUIT DI SHOPEE 2021 - Cara Buat Duit Shopee Stokis/Dropship 2021

Nerd StartUp Belajar Cara Buat Duit Online⬇️

https://bit.ly/3pzDT3T

Apply Non SSL⬇️

https://seller.shopee.com.my/edu/article/3695

Follow Facebook Page⬇️

https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

Cara mula Shopee Dropshipping tahun 2021

Hi guys Weng sini , so anda baru jer nak mula dropshipping business kat shopee pada tahun 2021 ini ? No problem , tengoklah video ini , ia akan dapat membantu anda .

Dalam video ini , Weng akan kongsi apakah yang anda perlu buat untuk mula dropshipping business anda.

So is januari dan februari pun dah dekat dah .

Pepatah Melayu mengatakan, masa itu emas. Mereka yang sangat beruntung ialah mereka yang berjaya memanfaatkan segenap saat dari masa-masa hidupnya.

So , jangan bazirkan masa dalam benda yang tidak akan bawa apa-apa manfaat dalam membina kekayaan anda , ataupun manfaat kepada anda.

Dan jugak jangan kata tidak ada masa , Anda tidak akan berjumpa masa untuk sesuatu. Jika anda mahukan masa, anda mesti mencipta masa sendiri . ok.

Sebelum kita mula bagi mereka yang nak belajar car amula business online seperti , youtube , shopee , beli secara borong , dan macam-macam lagi online business,

Weng ada satu programme yang baru , di mana anda boleh access ke semua programme ini pada harga serendah RM9.97 sebulan .Programme ini Memang chun untuk bantu mereka yang nak belajar knowledge buat duit tanpa bayar beribu-ribu ringgit.Link untuk join programme ini ada kat bawah video ini.

Jom kita mula topic hari ini , cara bagaimana anda nak mula Shopee dropshipping pada tahun 2021 ini.

The very first thing that you need to know tentang Shopee dropshipping adalah , sekarang Shopee adalah semakin strict tentang dropshipping seller . Weng tidak tahu adakah Shopee akan ban kesemua dropshiper atau tidak , tapi recently Shopee keluarkan notice ini , yang a few auto sync company telah dibuang oleh shopee .

So please take note on this . Untuk company yang autosync ini , memang mereka juga ada rule and regulation dari Shopee yang mereka perlu ikut .

Apakah step yang pertama yang anda perlu buat untuk mula business dropshipping anda pada tahun 2021 ini ?

First of all anda perlu mohon non shopee supported logistic untuk dropship , ini adalah first step yang anda mesti nak buat terlebih dahulu.Link untuk register ssl ini ada kat bawah video ini. Check it out.

Step kedua , anda mesti perlu buat product research .

Since MCO , terdapat banyak giler shopee sellers yang baru registered ke shopee. 2021 lagi banyak sellers shopee . Jadi , jika anda cincai-cincai jual products memang anda tidak akan dpat jana duit kat shopee , buang masa jer .Lebih baik buat business affiliate marketing.

OK , so , please spend sometime on product research.

Weng akan bagi guideline product apa yang anda perlu cari .Semua catergory juga ada product yang hot selling , so anda perlu betul-betul buat research untuk cari product tu.

Minimum product requirement untuk product ini mestilah

First product tu mesti terdapat 4 stars review dan ke atas

Total review kurang daripada 50 , ini adalah kerana customer biasanya suka beli products yang terdapat reviews. So , jika anda juga jual product tu sebagai seller baru memang taklah anda akan dapat fight mereka .

Product tu kecil dan ringan .

Harga product adalah diantara RM 10 -RM25 .harga terlalu rendah , susah nak Nampak duit , harga yang mahal , susah untuk customer untuk buat impulsive buying daripada brand ataupun kedai yang mereka tidak tahu.

Product tu ada 20 sales a day

Harga jualan adalah consistent .

Product/brand tu tidak ada jual kat Shopee Mall .Jika product tu jual kat shopee Mall , memang customer prefer to buy from Shopee Mall.

So ini adalah product criteria yang minimum yang anda mesti nak hit .

Sumber ini bukan dari Weng ,ia adalah daripada top seller yang ajar Weng cara guna apabila mereka mula business dropshipping mereka , so Weng just share untuk anda , harap dapat bantu.

Ok lepas tu , supplier.

Supplier ini , memain peranan yang sangat sangat penting . Jika supplier anda tidak responsive , whatsap tak jawab , skip jer supplier ini .

Anda boleh dapatkan supplier ini kat google ataupun kat Shopee itself.

2 soalan yang penting anda nak tanya.

  • Bagaimanakah shipping mereka ? Guna SSL ke atau non SSL? Tanya mereka macam mana shipping mereka .Supplier yang tak sama ,mungkin guna shiping yang tidak sama jugak.Please beaware.
  • Macam mana nak settle jika ada refund anda return? Soalan ini sangat penting. Kerana setiap sellers kat shopee mesti akan dapar refund ataupun customer nak return product . Jika anda tak tanya , nanti customer anda nak return product , dan supplier cakap tak boleh return, ah , kena kau nak bayar sendiri. So please ask this question first.

Next macam mana nak drive traffic ke kedai shopee anda.

Paling basic yang kesemua shopee seller MUST DO adalah , product images yang clear , kata kunci kat dalam product details dan product description .

Guna shopee boost . Ini adalah yang paling basic yang kesemua shopee sellers mesti nak buat .

Next , Shopee ads . As we are know shopee is so so competitive , jika anda tidak guna Shopee ads , memang susah nak drive traffic ke kedai anda .

Next , kita tidak boleh gantung kepada traffic kat shopee sahaja , kerana terlalu banyak seller kan.

So , we will need to drive jugak traffic dari social media kita , seperti buat live kat facebook untuk promote product kita , post kat facebook group dan jugak jual kat facebook marketplace .

Advice yang Weng boleh bagi untuk Shopee dropshipper pemula adalah one step at one time.

Buat product research dulu.

Siap kedai anda , dengan images yang chun , title dan description dengan kata-kata kunci yang sesuai untuk product anda.

Lepas settle , then go for shopee ads.

Shopee ads settle , then only go for others.

So ,anda perlu buat planning terlebih dahulu.

Cakap memang senang , buat tu lah yang susah.

So make sure , you plan things out .

OK , Weng harap video ini dapat membantu anda.

Take good care.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *