3 CARA PERCUMA NAIKAN SALES SHOPEE DROPSHIP/STOKIS ANDA TAHUN 2021l WENG HONN | Dropshipmme .

3 CARA PERCUMA NAIKAN SALES SHOPEE DROPSHIP/STOKIS ANDA TAHUN 2021l WENG HONN

5 CARA MULA BUSINESS SHOPEE DROPSHIPPING TANPA PRODUCT SENDIRI DI MALAYSIA- BUAT DUIT SECARA ONLINE



Hi guys Weng sini , so , anda sudah upload products anda ke shopee tapi tidak ada sales ? Sudah buat shopee keywords tapi tidak ada sales juga ? Duit dah guna bayar ads , tapi sales tak masuk , duit tu cam dah masuk longkang.

No problem dalam video ini , Weng nak kongsi beberapa strategy yang Weng belajar daripada top Shopee sellers , semoga dapat membantu anda juga.

Jom kita mula.

Informasi ini adalah daripada Shopee  seller China yang jana beratus-ratus ribu setiap bulan .Ini adalah antara sharing yang mereka kongsi . ia adalah dalam Chinese tapi jangan risau , Weng akan tunjuk point penting dalam bahasa .

Strategy #1

Masa upload product anda.Ini memang tidak banyak coaches kat luar yang tahu .

Masa upload product jugak merupakan elements yang penting untuk meletupkan products anda.

Negara yang tidak sama , masa untuk upload products ke dalam Shopee anda jugak berlainan.

So , kat Malaysia , Thailand , Philipines , Vietnam , masa paling banyak orang active kat shopee adalah masa 11 pagi hingga 3 petang , 8 malam sampai 10 malam .

Weng hairan 11pagi sampai 3 petang ni bukan masa kerja ker? Shopping sambil kerja kut.

So , jika anda upload products baru anda , anda boleh pilih masa-masa ini untuk upload.

Strategy #2

Pilihan products anda.

Negara yang tidak sama , hot products category put tidak sama.

Di Malaysia , hot products adalah 3c electronic products . 3c ini adalah seperti earphone , powerbank .

Ladies fashion , Weng tak suggest ladies fashion , kerana memang buang harga sampai giler dan jugak perlu stock up banyak quantity.

Baby products , home and living dan last beauty products.

So , jika anda nak pilih products boleh consider 5 category ini.

 

Jangan lupa like dan subscribe ke youtube channel Weng ini ya .

Strategy #3

Hot search keywords .

Hot search keywords in Memang sangat-sangat penting. Hot search keywords ini adalah kata-kata kunci yang ramai sedang cari kat Shopee.

So , jika product anda ada keywords ini , pasti ia akan letupkan lagi sales anda.

Cara pertama adalah , anda boleh dapat kan dalam shopee keywords tool .

Key in products anda .

Dan letak keywords ini kat listing anda. Nanti Weng tunjuk nak letak kat mana.

Cara kedua adalah guna software dianba ini.

Pergi ke hot keyword search , I nak jual baju . so ini semua adalah hot keywords search tentang baju.

Next pas dalam hot keyword search ini , next , anda boleh letak kat products image anda apabila anda save products image sebelum upload ke shopee , anda boleh letak kat depan products title anda , description products , dan juga dalam hastag.

Pilih mana -mana kata-kata kunci yang berkaitan dengan product anda sahaja.

Next

Strategy #4

Hot keywords untuk each category.

Tahukah anda bahawa setiap product category di shopee jugak ada kata-kata kunci yang customer cari?

Anda tidak akan dapat informasi ini di Shopee , tapi anda boleh dapatkan dengan software DIANBA ini .

So for example untuk category Women’s Clothing (Women Clothes>) , top search keywords adalah Tops、Pants & Shorts、Lingerie & Nightwear dan sebagainya .

Sama jugak,  anda boleh letak mana-mana kata kunci yang berkaitan dengan product anda , product title , description , hastag dan jugak image anda .

Jangan risau , Weng akan sediakan list ini dimana anda boleh download secara percuma.

All you need to do is just pergi comment box bawah video ini dan download .

Alright ini adalah 4 strategy yang anda boleh guna untuk letupkan lagi shopee sales anda pada tahun 2021 ini. Semoga ia dapat membantu anda.

Thanks you

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *