6 Langkah Buat RM1000 Sehari di Shopee , Cara Buat Duit Di Shopee Dengan Modal Rendah l Weng Honn | Dropshipmme .

6 Langkah Buat RM1000 Sehari di Shopee , Cara Buat Duit Di Shopee Dengan Modal Rendah l Weng Honn

cara buat duit dengan paypal dan youtube (2)

🔥CARA BUAT RM1000 DIGITAL PRODUCT ⬇️

REGISTER https://ebookdropship.gr8.com/

🔥 Cara Beli Borong Dari 1688⬇️

https://bit.ly/3rQ8aMU

🔥Follow My Facebook Page⬇️

https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

Hi guys Weng sini, jika anda ada tengok live last week yang Weng buat dengan Shopee seller Amad, seller ini share cara yang dia guna untuk jana RM1000 sehari dengan jual products yang hot di Shopee dia.

Dan modal yang dia keluar memang rendah giler .

Live ini adalah dalam English , so ramai orang pm Weng yang mereka tidak faham. Jadi dalam video ini saya kongsi cara yang Amad guna untuk buat product research untuk cari product yang hot.

 

Terdapat beberapa step yang and perlu buat :

  • pilih product kategori yang kita suka terlebih dahulu

– some tips for you guys.

  1. a) Pilih product category yang anda mahir dengan , yang anda minat .

Setiap product category kat Shopee memang terdapat product yang hot selling. So jangan risau.

  • cari product yang terdapat kata kunci ready stock , wholesale , borong kat shopee.
  • pilih harga low to high – anda akan dapat lihat best product dalam muka surat pertama
  • mula dengan product kecil -kecil maksudnya murah
  • Pas tu check harga sourcing dari website 1688 + shipping fees etc
  • Jika profit adalah lebih daripada 50% margin , then anda boleh jual product ini kat shopee.

So ini adalah 6 steps yang anda boleh guna untuk cari product yang berpotensi untuk jual kat Shopee.

Jom Weng demo 6 steps ini.

Sebelum Weng mula , jangan lupa subscribe ke youtube channel Weng ini ya.

#1 Pilih categori yang kita suka.

So , lets try beauty products , face mask.Weng memang ada beli banyak facemask products .harap-harap boleh jadi lengchai seperti k pop .

#2 cari product yang terdapat kata kunci ready stock , wholesale , borong kat shopee.

Ready stock facial mask

#3 pilih harga low to high

Kita tidak mahu pilih products yang terdapat ads ini.

Ok , kita dapat lihat terdapat beberapa sellers yang sedang jual facial mask ini.

Weng akan pilih【Ready Stock 】Bioaqua Rorec Facial mask

Sebagai example

#4 mula dengan product kecil

Product ini memang product kecil price kat RM0.25 – RM1.00

#5 Pas tu check harga sourcing dari website 1688 + shipping fees etc

Pergi ke 1688.com .

Type in nama product ini.

Check price kat shopee , so product ini sedang jual kat RM 0.35

1688 paling murah adalah 0.50 yuan , 0.50 yuan adalah sama dengan …….0.31RM

Dan shopee sedang jual 0.35RM dengan harga ini memang susah kita jual dengan harga 0.31RM.

Mungkin anda akan tanya , then Weng macam mana seller ini dapat jual dengan harga yang rendah ini.

Kemungkinan besar seller ini , tidak beli 10 , 100 ataupun 500 daripada supplier dari china , tetapi beribu-ribu dengan supplier , so harga yang dia dapat memang harga special.

Tengok sales kat kedai dia , memang berpuluh ribu , so tak hairan jika dia beli beribu-ribu daripada supplier kat china.

For example kita nak beli 100 keping.

Ok next kita nak estimate kos shipping.

Anda boleh buat estimatation edngan cj dropshipping calculation.

Cj dropshipping adalah company sourcing .

Platform just leave it blnk.

Destination , letak Malaysia.

Postcode leave it blank.

Attribute ordinary.

Weight , cari kat 1688.

Length , weight , height . jika tidak ada , just leave it blank dan klik count.

So 4.06 adalah yang paling murah dan penghantaran adalah dalam masa 6-18 hari.

So , kita nak beli 100 keping mask ini , setiap kepin mask adalah 0.50 yuan iaitu sama dengan, RM0.31.

So 100 keping adalah Rm31

Dan total shipping kos adalah RM 18.03

Total kos untuk 100 keping kirim dari 1688 adalah RM 49.06

Jadi total kos untuk sekeping mask ini adlaah RM 0.49

So when compare to seller ini , memang tak lah kitab oleh tanding dari segi harga.

Dalam case ini , jika anda betul betul nak jual product ini , lebih banyak anda just beli direct daripada seller ini and resell bck on Shopee or facebook.

Memang bukan senang nak cari product yang hot ini , so you really need to spent time on it.

BONUS tips untuk anda dalam video ini.

Kecuali search for ready stock ataupun , borong kat shopee , kita boleh jugak jual product yang terdapat banyak sales under category overseas.

 

Untuk product yang overseas ini , memang customer perlu tunggu untuk product ni sampai ke Malaysia.

So , and boleh guna 6 steps yang Weng kongsi dalam video ini , dan cari product overseas ini yang berbaloi untuk jual kat shopee.

Customer akan lebih suka beli dengan anda kerana mereka tidak perlu tunggu lama untuk receive product anda.

Alright , Weng harap video ini , dapat membantu anda.

 

Weng

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *