TAK ADA SALES KAT SHOPEE? BUAT LAH BENDA INI UNTUK TINGKATKAN SALES SHOPEE ANDA l WENG HONN | Dropshipmme .

TAK ADA SALES KAT SHOPEE? BUAT LAH BENDA INI UNTUK TINGKATKAN SALES SHOPEE ANDA l WENG HONN

cara buat duit dengan paypal dan youtube

Hi guys Weng sini, hari ini Weng nak kongsi beberapa feature yang baru di Shopee yang dapat membantu anda untuk tingkatkan lagi Shopee sales anda.

3 Features yang Weng nak kongsi dalam video ini.

#1 List optimizer

Anda boleh access ke feature ini under my product.

Products listing memang #1 thing that seller mesti nak buat dengan betul apabila mula bisness shopee mereka.

Tanpa listing yang chun , memang sales shopee anda akan kurang.

So apakah itu listing?

Shopee product listing merangkumi ,product title , product description , kategori product yang tepat,gambar product dan juga , shipping details.

Dan anda boleh check adakah product listing Shopee anda dalam condition tiptop dengan menggunakan listing optimizer ini di Shopee anda.

So , di sini jika product listing boleh improve ia akan tunjuk di sini.

So , at the moment,product kat kedai Weng tidak ada masalah dengan product name , category  dan description.

So dalam too few images ini , terdapat beberapa products kat shopee Weng perlu tambah lagi beberapa gambar.

Next Missing Parcel Details 

Di sini , product dalam shopee Weng perlu letak parcel size .

Tetapi kerana kedai Weng ini adalah kedai yang jual product seperti ebook , video programme , so tidak perlu letak informasi ini.

OK , so first of all , bagi shopee seller yang stress mengapa tidak ada sales dalam kat kedai anda , anda boleh check kat sini terlebih dahulu.

Next , dalam Selling coach ini terdapat 4 lagi function yang boleh tolong seller tingkatkan sales lagi.

  • Top Selling Products , trending products , similar products , top keywords

Mengikut informasi yang dibagi oleh shopee , Top-selling Products, Trending Products, and Top Keywords. Ketiga-tiga informasi ini adalah untuk membantu seller memahami market demand.

Lepas tu , search kat shopee , jika product tu high demand dan low supply then kita boleh consider jual products itu.

For example, top selling products , kita try women”s Bags , handbags.

So paling top adalah ini M01 ready stock ini.Klik masuk dan beg ini sudah pun jual 187.1k sold.

Memang sales gao gao , denga harga yang murah RM 0.70 ini.

3 benda yang kita nak buat ,1) cari demand di shopee 2) cari supply di shopee.

Untuk cari demand di Shopee , cara yang paling senang adalah dengan menggunakan shopee keyword tool.

Type in coin purse ,so terdapat 12,888 search volume.

Cosmetic bag , 9673

Make up bag 51,146

So tiga keywords ini memang high dalam search what about seller kat shopee.

Coin purse , memang banyak products dah dalam shopee

Cosmetic bag.banyak jugak

Make up bag , banyak jugak.

So products ini memang banyak competition , dan tak sesuai untuk jual .

Dalam trending products , similar products dan top keywords , category yang anda boleh buat research adalah category yang anda sedang jual sahaja .

So , anda tidak boleh guna informasi ini untuk buat product research tentang product category yang anda tidak sedang jual.

Weng nak kongsi sikit untuk top keywords ini , kecuali guna keywords ini untuk buat research , anda juga boleh guna keywords yang berkaitan di sini , dan letak kat product title , description dan jugak hastag dalam product listing anda , ini adalah untuk boostkan traffic ke kedai shopee anda.

Alright , so gunalah feature baru Shopee ini untuk membantu anda untuk jayakan kedai shopee anda.!

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *