JANGAN JUAL KAT SHOPEE SEBELUM ANDA TENGOK VIDEO INI ! l CARA BUAT DUIT DENGAN SHOPEE WENG HONN | Dropshipmme .

JANGAN JUAL KAT SHOPEE SEBELUM ANDA TENGOK VIDEO INI ! l CARA BUAT DUIT DENGAN SHOPEE WENG HONN

cara buat duit di shopee malaysia

Hi guys Weng sini , yes , jangan jual kat Shopee , jika anda nak buat duit.
Memang betul Shopee merupakan marketplace yang paling besar di Malaysia sekarang , memang terdapat banyak sellers yang telah Berjaya buat duit di Shopee , ada yang beribu-ribu ada yang berpuluh-puluh ribu ada jugak yang beratus-ratus ribu.

⬇️ SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
—————————-
💰Cara Yang Weng Guna Untuk Buat Duit⬇️
Full RM 1000 UDE Training 👉https://ebookdropship.gr8.com/
==========================
Full Ultimate Digital Empire 👉https://bit.ly/3ndsp45
Follow My FB Page 👉https://www.facebook.com/WengHonnOfficial
REGISTER FIVERR👉 https://bit.ly/3u2W1Ww
======================================
Tapi , sebelum anda tahu exactly cam nak jual kat Shopee , please guys jangan mula bisness anda di Shopee.
Uploading products ke Shopee do not guarantee sales . Banyak benda yang anda perlu buat sebelum , apabila uploading products dan jugak selepas upload products.
Dan ini tidak kira adakah anda seorang stokist ataupun dropshiper.
Dropshiper memang lebih banyak kerja yang anda perlu buat.
Jom Weng kongsi apakah benda yang anda perlu buat sebelum , semasa uploading products dan selepas anda upload products.
Dan jangan jual kat Shopee , sebelum anda tengok video ini.

4 Perkara yang anda perlu buat sebelum mula business di shopee ,ini sama untuk dropshiper dan jugak stokist.
1) Pilih products kategori .Make sure anda pilih terlebih dahulu products kategori yang anda nak jual terlebih dahulu. Semua kategori jugak ada products yang hot .
2) Buat products research . Anda mesti nak buat products research terlebih dahulu .apakah products yang banyak orang sedang cari . tak kan nak jual products yang tidak ada orang belikan? Anda boleh dapatkan data ini kat shopee ads .
3) Kira profit margin . Inilah masalah . banyak seller tidak kira profit margin mereka , sampai rugi duit. Cost yang anda mesti include dalam profit margin ini adalah , shopee charges , you must include shopee charges into your cost , packacging cost, shipping cost dan operation cost yang lain jika ada.
4) Cari beberapa supplier . cari beberapa supplier untuk product anda . Ini adalah kerana jika satu supplier buat hal , anda ada lagi supplier yang lain.

Apabila ini siap , uploading products pulak.
8 perkara yang anda perlu buat apabila uploading products anda.
1) Make sure anda sudah pilih shipping method ini terlebih dahulu sebelum anda upload product pertama anda.
2) Make sure products image anda ada USP unique selling point untuk products ini.
3) Make sure products image anda adalah clear .
4) Make sure products image anda ada branding/logo company anda.
5) Make sure anda upload sebanyak mungkin images yang boleh , jika ada video , lebih baik letak video .
6) Make sure products image anda boleh terangkan jugak in details jika ia terdapat banyak parts dan jugak accessories seperti blender ini.
7) Jika anda adalah dropshipper dengan savevalue2u , make sure and tukar ataupun modified products images anda supaya ia tidak akan sama dengan droshipper yang lain.Jika anda tidak tukar , then products listing anda adalah seperti ini . Semua sama , cam nak customer pilih?kan.
So change or modified your images.
8) Kata-kata kunci
Make sure kata-kata kunci untuk products anda , ada di dalam product title , products description , dan jugak product image anda.Anda boleh dapatkan kata-kata kunci ini kat shopee ads.
Apakah yang anda perlu buat selepas upload products anda?It is all about marketing

7 perkara yang anda perlu buat selepas uploading products anda.
1) Make sure anda guna kesemua campaign dan shopee evens
2) Make sure anda kesemua promotion yang dibagi oleh shopee
3) Make sure anda guna live stream , follow price yang dibagi oleh shopee.
4) Make sure anda guna shopee ads dan top picks
5) Make sure anda buat facebook live sekali seminggu minimum untuk boost sales anda kat shopee
6) Make sure anda post products anda kat facebook groups minimum 3 kali sehari unutk promote products anda.
7) Make sure anda jugak share products yang anda jual kat whatsapp group apabila ada promotion. Jangan spam , sent ke whatsap apabila ada promotion sahaja.nanti kawan unfriend you pulak.
Ok so ini adalah benda-benda yang anda perlu tahu dan mesti nak buat apabila anda nak mula business kat shopee. Jangan mula bisness shipee anda tanpa buat apa yang Weng kongsi dalam video ini ya.take care .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *