6 Cara Mula Dropship Di Shopee Malaysia ,Buat RM 5728 Seminggu!!! | Dropshipmme .

6 Cara Mula Dropship Di Shopee Malaysia ,Buat RM 5728 Seminggu!!!

6 Cara Mula Dropship Di Shopee Malaysia ,Buat RM 5728 Seminggu!!!

⬇️Join Ultimate Digital Empire⬇️
https://bit.ly/3ndsp45
⬇️ SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
—————————-
💰Cara Yang Weng Guna Untuk Buat Duit⬇️
Full RM 1000 UDE Training 👉https://ebookdropship.gr8.com/
==========================
Full Ultimate Digital Empire 👉https://bit.ly/3ndsp45

Hi guys , Weng sini , so anda nak belajar cara mula bisness dropshipping anda ? Tengoklah video ini .
Dalam video ini , saya akan 6 cara yang anda boleh guna untuk mula bisness dropshipping anda dengan modal yang sangat rendah .
Jom kita tengok cara-cara yang anda boleh guna untuk mula bisness dropshipping anda .

#1 Autosync Dropshipping System
Dengan menggunakan autosync system ini , dengan beberapa klik shaja , products yang terdapat dalam website ini , akan automatically uploaded ke kedai shopee anda untuk dropship.
Di Malaysia , yang paling popular adalah savevalue2u . Anda boleh register account savevalue2u ini secara percuma , dan memang tidak ada apa-apa fees yang anda perlu bayar kelak jugak.
Autosync dropshipping system ini , memang mudah , senang untuk guna , especially jika anda adalah seorang pemula.
Disadvatage autosync system ini adalah , banyak orang sedang guna , dan kekurangan products variation

#2 Dropship Shopee ke Shopee
Dropship shopee ke shopee ini , merupakan cara dropshipping yang common jugak di Malaysia.So , bagaimanakah dropship shopee ke shopee ini berfungsi ?
Senang sahaja actually. Anda cuma perlu cari sellers yang ada buat dropship di dalam Shopee seperti ini.
Lepas tu , anda Cuma perlu hubungi sellers ini , untuk tanya harga products , shipping setting , macam mana jika ada return dan refund.

#3 Dropship Dengan Kedai Physical
Dropship dengan kedai physical jugak merupakan antara cara yang anda boleh guna untuk mula business dropship anda di Shopee .
Sebagai contoh , anda boleh pergi ke kenganga ataupun ke GM Klang .
Di sini ,memang terdapat banyak supplier yang ada buat borong ataupun dropship.So , anda Cuma perlu pergi ke sana untuk cari products yang anda nak dropship dan deal dengan boss tu .

#4 Dropshipping digital products
Drosphiping digital products ini memang tidak banyak orang buat .Tetapi ia memang merupakan business yang boleh menjana duit .
Digital products adalah seperti , ebook , video programme dan sebagainya.
Sama seperti Dropship dari shopee ke shopee , anda boleh cari sellers yang sedang jual digital products kat shopee , dan pm mereka untuk dropship digital products mereka.
Bagi mereka yang nak dropship digital products kat kedai Weng Laman Lega ini , anda boleh join team Weng Honn dengan progromme Ultimate Digital Empire ini . dalam programme ini , kecuali Dropshipping digital products , anda jugak akan dapat belajar banyak lagi online business seperti affiliate marketing.Link untuk join ada kat bawa video ini.

#5 Dropshipping dari overseas
Ok dropshipping dari overseas ini jugak merupakan cara dropshipping yang commonly digunakan oleh dropshipper di Shopee .
And that why , sometime you get to see , pre-order kat certain products , kemungkinan besar products ini adalah dropship dari overseas .
Terdapat 3 platform yang banyak sellers dropshipke Shopee Malaysia .
1) 1688.com
2) Aliexpress
3) Taobao
Weng tidak suggest dropshipping dari overseas untuk dropshipper pemula , kerana banyak details yang anda perlu tahu ,dan jugak risk of return yang anda perlu tanggung .

Overseas dropshipping ini seperti 1688 biasanya anda perlu tunggu 15-20 hari , dan kadang kala customer akan cancel kerana terlalu lama tunggu especially masa MCO sekarang dimana delay shipping adalah common .

#6 Marketplace seperti Lain di Malaysia
Anda jugak boleh dropship dari marketplace seperti lelong.com , Lazada.com untuk business anda .
So , anda boleh cari dropship supplier seperti di Lelong ini ,contact mereka untuk tanya harga , cara shipping dan sebagainya , dan upload products mereka ke Shopee .

Sebelum anda mula dropship business anda , nasihat Weng untuk anda adalah , dropship bukan skim cepat kaya , dan anda pasti akan menghadapi banyak cabaran , ia memang bukan satu business yang senang .
Anda perlu spent masa dalam buat product research , set up store , buat ads untuk Berjaya di Shopee.
OK , Weng harap video ini , dapat membantu anda . Tq

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *