RUGI! JANGAN MULA SHOPEE DROPSHIP SEBELUM TENGOK VIDEO INI! CARA BUAT DUIT DI SHOPEE | Dropshipmme .

RUGI! JANGAN MULA SHOPEE DROPSHIP SEBELUM TENGOK VIDEO INI! CARA BUAT DUIT DI SHOPEE

RUGI! JANGAN BUAT SHOPEE DROPSHIP SEBELUM TENGOK VIDEO INI! CARA BUAT DUIT DI SHOPEE

⬇️JOIN GROUP BUAT DUIT ONLINE⬇️
https://www.facebook.com/groups/1426302554368058
⬇️ SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
—————————-
💰Cara Yang Weng Guna Untuk Buat Duit⬇️
Full RM 1000 UDE Training 👉https://ebookdropship.gr8.com/
==========================
Full Ultimate Digital Empire 👉https://bit.ly/3ndsp45

Jika anda masih belum mula bisness kat Shopee, memang anda akan miss out banyak peluang untuk buat .

Bagi mereka yang nak mula business jual barang online, anda boleh join group Weng ini , dimana saya akan bagi free training macam mana anda boleh mula online business jual kat online dengan website Bull mart marketplace yang hot ini
Link untuk join group bullmart seller ini ada kat bawah video ini.

Seperti yang Weng kongsi anda boleh mula shopee business anda sebagai seorang dropship yang Cuma memerlukan modal yang sangat rendah.

Tetapi , terdapat satu masalah besar untuk dropship business modal iaitu profit margin memang sangat rendah .

Anda perlu cari supplier dropship yang betul betul boleh margin yang tinggi .anda boleh cari kat google , kat Shopee , memang perlu masa yang Panjang.

Pada pendapat Weng , antara satu cara yang lebih senang dan boleh profit yang berganda kali berbanding dengan dropship adalah stokist.

Anda tidak perlu guna beribu-ribu ringgit untuk mula business ini.

Ia bergantung kepada products yang anda nak jual .Jika anda ada buat research , kebanyakan products yang hot selling kat Shopee memang barang yang murah. Dari beberapa cent ke beberapa ringgit sahaja.

Imagine ,cost  products facemask ini adalah RM0.50 ,anda beli seribu keping secara borong dari China , ia pun Cuma RM500 , tetapi profit margin yang anda dapat adalah 50%-100% .Compare to dropship Cuma 10-15% memang penat .

Sebagai contoh ,

Kasut ini harganya adalah Rm100 dan profit margin untuk dropship adalah 10% .So anda akan dapat RM10 setiap sales

Jika anda adalah stokist , profit margin anda adalah 50% . So anda akan dapat RM50 setiap sales .Nampak perbezaan ini?

Duit yang Anda jual sepasang kasut sebagai stokist adalah sama dengan lima pasang kasut sebagai seorang dropshipper .

Weng bukan kata dropship tidak baik , ataupun tidak boleh buat duit dah.Memang ia adalah bisness modal yang baik dan masih boleh buat duit.

Tetapi anda perlu buat products research , dari segi marketplace price , competitors level .

Janganla jual product yang sedang hot kat market , tapi harga yang anda jual jauh lebih mahal daripada competitors anda . Memang tak lah orang akan beli kan?

Bagi mereka yang ada budget untuk mula bisness online , memang Weng suggest mula dengan stokist.

3 Guideline Untuk Mereka Yang Nak Mula Business di Shopee Sebagai Seorang Stokist.

  • Mula dengan products yang murah bawah RM 5
  • Buat products research terlebih dahulu. Anda boleh guna shopee ads tool untuk cari apakah product yang sedang hot selling kat Shopee Malaysia.
  • Weng suggest mula dengan product category yang anda tahu terlebih dahulu. Kerana memang ada customer yang akan tanya soalan tentang products yang anda jual. Jika anda tidak tahu apa-apa tentang products tu , memang susah nak jawab

Lepas anda tahu apakah product yang anda nak jual , the next thing that you need to do is just beli direct kat 1688.com

Anda tidak perlu Alipay , warehouse address untuk beli dari 1688 .All you need to do is pergi ke Shopee , type in 1688 kat sini.

Cari agent 1688 ini untuk tolong kita beli direct dari 1688.

Normally agent ini akan charge  4% dari jumlah yang anda order kat 1688 .

So anda Cuma perlu bagi product link ini kepada agent anda kat shopee ini , dan mereka akan gaotim semua benda untuk anda.

Memang senang shj.

Ok , secara rumusnya , dari segi profit margin memang stokist adalah lebih tinggi .

Dropship pulak , margin terlalu rendah , dan banyak competitors.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *