BARU l CARA DOWNLOAD GAMBAR DARI SHOPEE UNTUK SHOPEE DROPSHIPER , STOKIST ,PEMBORONG l WENG HONN | Dropshipmme .

BARU l CARA DOWNLOAD GAMBAR DARI SHOPEE UNTUK SHOPEE DROPSHIPER , STOKIST ,PEMBORONG l WENG HONN

CARA DOWNLOAD GAMBAR DARI SHOPEE UNTUK SHOPEE DROPSHIPER , STOKIST ,PEMBORONG


Hi guys Weng sini, so banyak subscribers tanya soalan ini,

Weng macam mana nak download photo kat shopee ini ?

Jom kita tengok video ini.

Dalam video ini Weng nak kongsi satu cara yang simple , senang and Cuma perlu klik jer , dan semua gambar dalam kedai shopee semua akan didownload automatically seperti ini ok . memang senang .

Sebelum mula , mengapa kita download gambar dalam shopee ini ?

So , bagi mereka yang nak buat dropshipping dari shopee ke shopee , memang kebanyakan dropship supplier ini tidak akan bagi gambar product mereka .

So,anda perlu screenshot dan do image editing.

Bagi mereka yang tidak tahu apakah itu dropship dari shopee ke shopee ini , cara dropship dari shopee ke shopee ini adalah , anda cari sellers dropship di dalam shopee ini , dan jadi dropshiper mereka ok .

Jika anda nak belajar macam mana nak mula business dropship dari shopee ke shopee ini , anda boleh just type in dropship dari shopee ke shopee kat youtube ini , dan Weng sudah pun ada banyak video yang tentang cara dropship ini .

Next , bagi mereka yang cari supplier borong di Shopee , kemungkinan besar jugak supplier ini tidak akan bagi gambar mereka , so anda perlu screen shot jugak.

Bagi mereka yang tidak tahu , yes kita memang boleh cari pemborong kat dalam shopee jugak .Alright .

So , all you need to do is to install , google extension ini , Download Shopee products images .

After downloaded , anda akan dapat satu features baru kat semua products shopee anda.

And now , all you need to do is just tekan download ini , dan kesemua products images ini akan automatically downloaded ke computer anda seperti ini.

Ok , memang senang.

Alright , memang senang untuk kita download images daripada sellers lain.

Tetapi , banyak sellers jugak yang bukan dropshipper , mereka cuma nak senang , nak simple , tidak mahu create photo sendiri , dan “curi” gambar sellers lain dengan menggunakan cara ini.

Ok , so , untuk protect gambar yang anda design cantik cantik ini daripada kena curi , Weng suggest letaklah watermark kat dalam products anda.

Ia memang senang sahaja nak letak watermark kat photo.

Just pergi ke canva.

Set size ke 3000×3000

For example ini adalah product yang kita nak edit.

Just letak nama kedai shopee anda seperti ini. Dan guna function opacity untuk buat watermark.

And you are done.

Ok , Weng harap video ini dapat membantu anda.

Take care.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *