Cara Jual Barang di Shopee Malaysia (Beginner) –Cara Dapatkan Hot Item Di Shopee Malaysia | Dropshipmme .

Cara Jual Barang di Shopee Malaysia (Beginner) –Cara Dapatkan Hot Item Di Shopee Malaysia

Cara Jual Barang di Shopee Malaysia (Beginner) –Cara Dapatkan Hot Item Di Shopee Malaysia

⬇️ SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
—————————-
💰Cara Yang Weng Guna Untuk Buat Duit⬇️
Full RM 1000 UDE Training 👉https://ebookdropship.gr8.com/
==========================
Full Ultimate Digital Empire 👉https://bit.ly/3ndsp45

Hi guys Weng sini , jika anda tengah fikir macam mana nak mula business anda di Shopee , tengoklah video ini .

Video ini akan dibahagikan kepada 3 bahagian , dan saya akan letak kat youtube channel saya for the next 3 days , jadi anda boleh belajar dengan lebih senang dan ikut cara mula kat shopee ini setiap hari for the next 3 days ok.

Ini adalah process yang anda perlu ikut untuk mula business anda di Shopee .

Cara ini adalah sama tidak kira anda adalah seorang stokist ataupun dropshipper.Ok, jom kita mula.

Terdapat 3 benda yang anda perlu buat untuk membina business shopee yang Berjaya.

  • Products research
  • Cari supplier dropship/borong local ataupun overseas kat china
  • Cara membawa traffic dan sales ke kedai shopee anda.

Ini jugak adalah 3 benda yang anda akan belajar for the next 3 days di youtube channel Weng ini.

So , jangan lupa subscribe ke youtube si anak Malaysia ini.

Bagaimanakah anda nak cari products yang hot kat market  ?

Terdapat beberapa cara yang anda boleh buat .Dalam video ini , saya akan kongsi 2 cara yang paling senang untuk pemula dan jugak guideline yang anda boleh guna.

Mengapa product research adalah begitu penting ?

First sekali , paling simple , tak kan kita nak jual products yang tidak ada orang belikan? Simple

Next , kedua , Shopee adalah marketplace . Marketplace boleh diumpama seperti shopping mall , one u , mid valley , sunway pyramid .

Dalam marketplace ini , kita perlu bersaing dengan sellers yang lain , jika products anda tidak ada kelebihan  , siapa nak beli dengan anda  ? terdapat berpuluh ribu sellers di Shopee , mengapa customer nak beli dengan kedai shopee anda ? Apakah special tentang products anda ?

Adakah products anda lebih murah daripada sellers lain? Adakah products bermutu lebih tinggi daripada sellers lain ? adakah products anda lebih special daripada sellers lain ?

Jika products anda tidak ada apa-apa yang special , memang tak lah porducts anda ada sales . Ok.

Cara pertama dan yang paling senang adalah dengan menggunakan shopee keywords tool ini.

Dengan menggunakan Shopee keywords tool ini , kita boleh check apakah products yang terdapat search yang tinggi di Shopee . dan dengan data ini , kita boleh tahu apakah products yang sedang hot di shopee dan kita boleh mula jual products itu.

Sebelum anda mula buat products research tentang products ini anda perlu sudah tahu apakah products kategori yang anda nak jual. Jangan buat research tanpa tahu apakah products kategori yang anda nak jual.

 

Anda tidak perlu tahu exactly apakah products apa yang anda nak jual , tetapi anda mesti nak tahu apakah products kategori yang anda nak jual at least.

For example , baby products ke , home and living ke , health and beauty ker.

Ok.

Ok for example , saya nak jual baju .

All we need to do is just key in baju , dan shopee automatically akan recommend kata-kata kunci yang berkaitan dengan baju yang ramai sedang search .

Seperti baju kurung , baju kurung moden , baju tidur baju tidur wanita.

Jom kita pilih baju kurung .

As you can see , baju kurung terdapat 368,914 search ,memang tinggi search giler .

Next baju korea pun ada 8731 search . so jika anda nak jual baju , anda boleh consider baju korea , dan jugak baju kurung.

Cara yang kedua ini , adalah cari top products yang sedang hot selling kat shopee.

For example , kita nak jual baju kurung .

Just type in baju kurung di sini , dan klik kat top sales.

First kita nak skip first row sini , as ini semua adalah ads.

Ok , so memang semua baju-baju kurung ini hot selling .

Tetapi macam mana nak pilih baju kurung yang kita boleh mula jual?

Below adalah beberapa guideline untuk anda untuk memilih products research anda:

  • Shopee search volume mesti lebih tinggi daripada 3000
  • Mesti terdapat at least 5 sellers yang sedang jual products tu dengan sales atleast 100 setiap bulan.
  • Semak harga suppliers anda to make sure anda masih boleh untung selepas mark up.

Alright , so ini adalah cara yang paling senang dimana anda boleh guna untuk buat research prodcuts anda.

So make sure anda guna cara-cara yang dikongsi dalam video ini , untuk cari products yang meletup di Shopee ya .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *