Cara Jual Barang di Shopee Malaysia (Beginner) –CARA CARI SUPLIER DI SHOPEE | Dropshipmme .

Cara Jual Barang di Shopee Malaysia (Beginner) –CARA CARI SUPLIER DI SHOPEE

Hi guys Weng sini , dalam video semalam , Weng sudah kongsi macam mana anda boleh dapatkan hot products untuk mula business Shopee anda.

Dalam video ini , Weng nak kongsi macam mana nak CARI SUPLIER DI SHOPEE

#1 Kata-kata Kunci dropship/borong dengan products anda

For example , anda nak cari supplier untuk baju kurung . So all you need to do is just type in

Baju kurung dan borong di shopee. And you will get to see , banyak listing yang mengenai baju kurung borong di sini.

So , all you need to do is just pilih supplier di list sini dan contact mereka. Bukan semua listing di sini adalah baju kurung supplier , anda perlu pilih ya.

#2 Overseas sellers

Jika anda tidak tahu , terdapat jugak sellers dari china yang sedang jual kat shopee. Dan kebanyakan products yang mereka jual adalah lebih murah daripada local .So anda boleh beli dengan mereka secara dropship ataupun borong.

Ini adalah 2 cara yang anda boleh guna untuk CARI SUPLIER DI SHOPEE

Selain ini , anda jugak boleh beli senarai yang terdapat dalam kedai laman lega Weng ini .

Terdapat banyak senarai supplier borong dan dropship di kedai ini dimana ia boleh jimat masa anda untuk cari supplier untuk products anda.

Dan senarai ini akan update setiap 3 bulan , dan semua customer akan dapat secara percuma.

#4 autosync

Anda boleh jugak guna website savevalue2u ini sebagai supplier anda di Shopee.

Dengan savevalue2u ini , dengan beberapa klik jer , products-products yang terdapat dalam savevalu2u ini akan automatically masuk ke kedai shopee anda.

#5 beli secara borong dari website seperti 1688/Taobao

Website china 1688 dan Taobao ini , memang website yang popular untuk beli products secara borong dengan harga yang giler murah.

Anda tidak perlu Alipay , tidak perlu warehouse address untuk beli kat 1688.com ataupun di Taobao.

Jika anda nak belajar cara beli kat 1688 atapun Taobao , boleh belajar kat link bawah video ini .

Ok , so ini adalah 5 cara yang anda boleh cari supplier untuk mula bisness anda kat shopee.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *