TERKINI! CARA BARU DROPSHIP DI MALAYSIA DENGAN BULLMART . SHOPEE DROPSHIP ALTERNATIVE l WENG HONN | Dropshipmme .

TERKINI! CARA BARU DROPSHIP DI MALAYSIA DENGAN BULLMART . SHOPEE DROPSHIP ALTERNATIVE l WENG HONN

cara buat sales di shopee,cara buat duit di shopee,cara buat duit di shopee tanpa menjual,cara buat duit online di shopee,cara buat duit online tanpa modal di shopee,cara mula bisnis,cara mula bisnis shopee,cara mula berniaga shopee,cara mula dropship di shopee,cara nak mula menjual di shopee,cara mula jualan di shopee,cara buat duit online tanpa modal,cara buat duit dengan app,cara buat duit online,cara buat duit dengan youtube,cara buat duit dengan tiktok

 

Hi guys Weng sini , dalam video Weng nak kongsi satu platform yang baru dimana anda boleh jana duit secara dropshipping.

⬇️REGISTER BULLMART SECARA PERCUMA ⬇️
https://member.bullmart.com/register-member?referral=Teamwenghonn
⬇️ SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
⬇️JOIN GROUP BUAT DUIT ONLINE BULLMART⬇️
https://www.facebook.com/groups/1426302554368058
—————————-
💰Cara Yang Weng Guna Untuk Buat Duit⬇️
Full RM 1000 UDE Training 👉https://ebookdropship.gr8.com/
==========================
Full Ultimate Digital Empire 👉https://bit.ly/3ndsp45

Jika anda adalah seorang dropship seller kat Shopee dan ingin nak expand lagi business anda untuk menjana lebih banyak sales dan traffic tengoklah video ini .Dan anda cuma perlu copy and paste products kat kedai shopee ke platform baru ini

Website yang kita nak guna untuk mula dropship business ini adalah bullmart. Untuk mereka yang nak mula dropship business dengan bullmart anda boleh join seller group ini untuk training

Bullmart ini adalah sama seperti Shopee , it is a marketplace .Untuk register as a seller , all you need to do is just click kat link bawah video ini , and just put in your details. Same dengan shopee , bullmart sellers anda buyers account adalah sama.

Seperti kita tahu , Shopee memang marketplace yang no.1 di Malaysia ,traffic memang kao kao kat Shopee .Tetapi jugak penuh dengan competitors ,sellers dari China , dan harga jualan yang rendah giler .

Jika anda sedang jual kat Shopee , keep it up , stay kat Shopee .

But at the same time , Weng nak introduce satu platform yang baru dimana anda jugak boleh mula business dropshipping anda iaitu Bullmart .

Bullmart adalah marketplace yang coming up hot kat Malaysia .untuk mula jual kat bullmart ini , anda tidak perlu redesign your photo , rewrite all your products title and description .

All you need to do is just copy from your existing Shopee store dan paste ke bullmart account anda.

So ,selepas  register dengan link bawah video ini, log in ke bullmart seller account anda kat link seller.bullmart.com .

Terdapat beberapa setting yang anda perlu buat .

First sekali adalah pergi ke my account dan isikan semua profile informasi di sini.

 

Next shop profile ini adalah sama dengan Shopee ,untuk seller baru terdapat 2 merchant type pilihan di sini , private ataupun brand seller . So , brand seller adalah sama dengan Shopee mall , dan untuk yang lain adalah private seller.

Anda boleh copy  shop name dan description di kedai shopee anda nak paste kat sini.

Ok sekarang shipping setting pulak , untuk dropshipping pilih others .

Next bagaimanakah kita nak upload products kita dari Shopee dengan cara yang paling senang ?

First of all anda perlu download extension ini Download Shopee products images . dengan plugin ini anda akan dapat download image kat shopee anda dengan klik sahaja.

So , lepas download anda akan Nampak download button ini kat products shopee anda.

Just Klik kat download dan semua image akan downloaded .

Pergi ke add new product.select product category.

Just copy and paste product name and description anda dari Shopee.

Specification ini adalah Attribute ini kat shopee. Sama jugak just copy and paste.

Price , letak however much price yang anda nak jual , sku ini boleh letak dash dan stock level anda.

Product images ini just upload images yang anda downloaded tadi .

Shipping sini pulak ,letak weight , dan parcel size, jika tidak tahu size just letak apa-apa nombor.

Shipping fee, letak berapakah shipping fee yang anda perlu charge client anda.

Jika product profit margin anda adalah tinggi dan cukup untuk cover shipping fees, then just put kosong.

When you are done click kat save and publish .dan publish.

And your first products is already up on bullmart dah!

Seperti Shopee , banyak lagi benda yang kita perlu belajar macam mana nak buat duit ,dan kat bullmart sama jugak. Macam mana nak buat duit dengan bullmart ini.

So , join seller group ini untuk belajar cara macam mana anda boleh guna untuk mula menjana duit sebagai bullmart sellers.

Ok , weng harap video ini dapat membantu anda. Take care.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *