CHINA SHOPEE & LAZADA DROPSHIPPING SUPPLIER MALAYSIA BANGGOOD REVIEW | Dropshipmme .

CHINA SHOPEE & LAZADA DROPSHIPPING SUPPLIER MALAYSIA BANGGOOD REVIEW

shopee dropship supplier china,cara cari supplier untuk dropship di shopee,cara mencari supplier dropship di shopee,cara dropship dari supplier ke shopee,supplier untuk dropship di shopee,rekomendasi supplier murah untuk dropship shopee tokopedia,dropship shopee banyak supplier,supplier murah,supplier murah tangan pertama,supplier murah dari china,supplier hijab murah tangan pertama,supplier baju murah di shopee,supplier kerudung murah tangan pertama


Hi guys Weng sini , so anda nak mula dropshipping business anda ? anda sedang cari supplier dropshipping anda ? Jom tengok video ini .
⬇️ SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
⬇️MY FACEBOOK PAGE⬇️
https://www.facebook.com/WengHonnOfficial
💰Cara Yang Weng Guna Untuk Buat Duit⬇️
Full RM 1000 UDE Training 👉https://ebookdropship.gr8.com/
==========================
Full Ultimate Digital Empire 👉https://bit.ly/3ndsp45

Dalam video ini Weng akan kongsi website dropshipping ini banggood.com
Ini jugak adalah first yang Weng guna website ini . Dalam video ini saya jugak akan beli products di website ini untuk check harga dan juga berapa lama yang diperlu untuk sampai ke Malaysia.
Jom kita mula.
First of all apakah website banggood ini ?
banggood focuses on B2C cross-border export e-commerce and is committed to bringing China’s high-quality goods, efficient supply chain and top class customer service to the world.
When you scroll down you will also get to see programme yang banggood offer , seperti fashion blogger program , affiliate program , wholesale program dan jugak dropship programme.
Klik ke dalam dropship programme ini.
Seperti yang anda boleh tengok screen Weng ini terdapat 6 steps untuk dropship dengan banggood.

1.Registration / Publication
2.List Banggood products on your store
3.Get orders from your customer
4.Forward the orders to Banggood
5.Order shipped to your customers without Banggood information on the package
6.Save the price difference as profits
Memang step ini , actually very standard bagi semua dropshipping platform.
Tapi soalan yang Weng nak tanya adalah harga barang dalam platform ini , dan jugak berapa lama shipping ke Malaysia.
Kalau harga mahal , memang susah nak jual kat Malaysia , dan jugak jika shipping lama giler susah nak jual jugak.
So , kedua-dua inilah yang kita nak test terlebih dahulu .
Jika harga tidak mahal dan shipping tidak lama , then we can proceed ke steps yang lain untuk set up a dropshipping store dengan banggood ini.
First of all , memang terdapat banyak product di sini yang kitab oleh jual .
Impossible for me to do all testing kan.
Weng sudah buat comparison harga dalam website ini , products di sini memang mahal .
For example , Lenovo LP2 TWS Bluetooth , harga dalam banggood adalah US$16.99 iaitu lebih kurang RM 70.19 dan harga ini belum lagi campur shipping fees pulak .
Di shopee Malaysia Cuma RM59.90 . banggood memang lebih mahal
Next, Roborock S6 Pure Robot
Di banggood adalah US$519.99 iaitu lebih kurang 2,148RM belum kira shipping fees lagi
Jom tengok kat shopee.
Di shopee sedang jual RM2,199.00 . so banggood murah RM 51 . tapi harga kat banggood ini belum lagi include shipping fees . Pada pendapat Weng tidak berbaloi ini adalah kerana product ini too expensive , dan jika ada refund and return , memang masalah .

Untuk dropship product Weng tidak suggest jual product yang semahal ini .jika anda adalah dropshipper pemula , kecuali harga , saya jugak tidak suggest jual barang electronic , kerana product seperti ear phone , power bank ini kadang kadang akan rosak , product electronic kan. So masalah sikit.

Berdasarkan dua product ini , harga memang tidak competitive jika kita guna bang good untuk dropship dan jual kat Malaysia shopee ataupun Lazada.

However , pada pendapat Weng , anda still boleh guna banggood ini untuk dropshipping ke overseas platform dengan menggunakan shopify.
Memang shipping pun tak perlu test dah. Harga pun dah mahal .
So , Weng memang tidak akan guna banggood ini untuk mula business dropship Malaysia .Apakah pendapat anda ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *