DROPSHIP BARU 2021 !!DROPSHIP SHOPEE KE BULLMART TANPA PRODUCT SENDIRI l BUAT DUIT ONLINE WENG HONN | Dropshipmme .

DROPSHIP BARU 2021 !!DROPSHIP SHOPEE KE BULLMART TANPA PRODUCT SENDIRI l BUAT DUIT ONLINE WENG HONN

DROPSHIP BARU 2021 !!DROPSHIP SHOPEE KE BULLMART TANPA PRODUCT SENDIRI l BUAT DUIT ONLINE WENG HONN

DROPSHIP BARU 2021 !!DROPSHIP SHOPEE KE BULLMART TANPA PRODUCT SENDIRI l BUAT DUIT ONLINE WENG HONN
⬇️JOIN BULLMART PERCUMA⬇️
https://member.bullmart.com/register-member?referral=Teamwenghonn
⬇️JOIN SUPPORT GROUP BULLMART ⬇️
https://www.facebook.com/groups/1426302554368058
⬇️ SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
💰Cara Yang Weng Guna Untuk Buat Duit⬇️
Full RM 1000 UDE Training 👉https://ebookdropship.gr8.com/
==========================
Full Ultimate Digital Empire 👉https://bit.ly/3ndsp45
⬇️SHOPEE IMAGES DOWNLOAD EXTENSION⬇️
https://chrome.google.com/webstore/detail/download-shopee-products/nmbnknblibmnbjcngeojiabgabpddmoi?hl=en
Hi guys Weng sini, so anda nak mula business dropshipping anda pada tahun 2021 ini ?

Jom tengok video ini.
Dalam video ini , Weng nak kongsi cara dropship dengan website baru ini Bullmart dengan menggunakan Shopee .
Shopee sekarang memang congested dengan sellers-sellers yang jual harga murah giler , memang kita tidak boleh tanding dengan mereka .
Sesetengah harga product di Shopee ini , adalah lebih kurang sama dengan beli direct daripada website seperti 1688.com
So , instead of cuba nak bertanding dengan sellers yang jual harga giler ini , apa yang kitab oleh buat adalah dropship products yang harga murah giler ini ke marketplace yang baru yang kurang competitors .
Weng akan ajar exactly bagaimana anda boleh mula dropshipping business ini dengan menggunakan cara dropshipping dari Shopee ke Bullmart.
First of all , bullmart ini adalah website yang seperti Shopee , Lazada , iaitu e-marketplace . Website ini sedang bombing sekarang , so , ambil peluang ini segera untuk mula online business anda sekarang dengan website ini .
Jika lambat , nanti sama seperti Shopee dah , susah nak compete. Sekarang baru , so , cepat masuk dan mula jual kat platform ini.
Process sign up memang simple sama seperti Shopee, all you need to do is just klik kat sign up link bawah video ini ,letak phone number anda . klik kat verify .letak otp code yang hantar ke handphone anda.
Link untuk join bullmart ada kat bawah video ini.
Klik kat verify.
Isikan username dan log in password .
When done klik kat sign up.
And you are done.
Now , klik kat sign in.
And you are done.
Alright , next apakah product yang anda boleh dropship dari Shopee ? dan macam mana dengan shipping setting kat bullmart ini?
First of all , klik kat seller centre .cari shipping settings sini .
So kita nak pilih other states ini , dan buka semua supported states .
Next what we need to do sekarang adalah cari products kat shopee yang kitab boleh guna untuk dropshipping .
First of all , Weng suggest jual products yang murah , yang ringan dan yang kita biasa guna .
Weng suggest jual products kat category home and living , keropok yang hot giler , snacks dan FMCG products.
So , for example , laundry beads ini memang hot giler kat shopee , sudah setahun dah Weng tengok ini memang top giler , dan harganya murah jugak .
Keropok keropok ini anda jugak boleh try jual kat bullmart kerana memang tidak mahal .Anda boleh mark 5-10% dan jual kat Bullmart .
For example , Weng nak jual laundry beads ini kat bullmart.
So all I need to do is first download image products ini.
Anda boleh download products image kat shopee ini dengan menggunakan extension ini , selepas install anda akan dapat lihat function baru sini download. Link untuk extension ini saya sudah letak kat bawah comment box video ini .
Lepas download , anda perlu upload ke bullmart ini.
Go to add new product ,dan fill in all the needed information.
lepas tu pilih category yang sesuai .
Next , now all we need to do is just copy and paste title dan description dari Shopee ke bullmart sini.
On this specification name ,you can put this shopee attribute to here.
Next this products has variation , so just set up the variation as well.
Dan tambah 5-10% of the cost price to here.
Stock level check kat supplier sini dulu , banyak stock lagi , tapi sini kita letak 100 jer , and make sure we always check back suppliers punya stock level.jangan nanti ada sales tapi taka da stock lulak.
Then letak gambar .
Letak weight .
Ok kat shipping fees sini , kita just ikut kat Shopee sellers ini.
When you are done just klik kat save and publish.

Apabila anda orang beli kat kedai bullmart anda , all you need to do is just beli kat seller shopee ini , dan letak customer address anda di sini .
Dan apabila sellers ini update tracking code , then anda update customer anda kat bullmart.
What is the disadvantage cara dropshipping ini?
#1 Jika sellers ini guna Shopee supported logistic , dalam parcel yang ada logo Shopee ,so customer akan tahu products ini adalah dari Shopee.
#2 profit margin yang nipis
#3 susah nak track stock level supplier jika terdapat banyak supplier dalam kedai anda.
#4 customer mungkin feel shipping fees tinggi berbanding beli kat Shopee dimana adlaah free shipping .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *