WEBSITE DROPSHIP BARU MALAYSAI ! DROPSHIP TANPA SIMPAN STOCK MULA BISNESS ONLINE KAT RUMAH JER! | Dropshipmme .

WEBSITE DROPSHIP BARU MALAYSAI ! DROPSHIP TANPA SIMPAN STOCK MULA BISNESS ONLINE KAT RUMAH JER!

WEBSITE DROPSHIP BARU MALAYSAI ! DROPSHIP TANPA SIMPAN STOCK MULA BISNESS ONLINE KAT RUMAH JER!

WEBSITE DROPSHIP BARU MALAYSAI ! DROPSHIP TANPA SIMPAN STOCK MULA BISNESS ONLINE KAT RUMAH JER!
⬇️REGISTER BULLMART FREE⬇️
https://member.bullmart.com/register-member?referral=Teamwenghonn
⬇️BULLMART SUPPORT GROUP⬇️
https://www.facebook.com/groups/1426302554368058
⬇️SUPPORT MY CHANNEL⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
⬇️MY FACEBOOK PAGE⬇️
https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

Website baru untuk dropshipping.

Hi guys Weng sini , sudah tentu anda tahu tentang shopee dropshipping ataupun Lazada dropshipping.

Tetapi pernahkah anda dengar dropshipping bullmart ?

Dalam video ini , saya akan kongsi peluang buat duit baru tahun 2021 ini .

Jom kita tengok apakah bullmart ini , dan kenapa ramai orang berebut nak mula business kat Bullmart .

Ini adalah website bullmart .

Bullmart ini adalah lebih kurang sama dengan Shopee , ia adalah marketplace .

Apakah yang sangat special dengan bullmart ini ? mengapa ramai suka giler nak jual kat website bullmart ini?

First of all , function yang special dengan website ini adalah ia terdapat referral bonus untuk reseller untuk share dan buat duit.

Sebagai contoh , reseller yang share product link ini akan dapat jana RM21 apabila ada orang beli dengan link yang dibagi .

Reseller ini Cuma perlu share product link ini ke facebook , Instagram , ataupun group telegram whatsapp mereka jer .

Dengan cara ini , seller di bullmart ini boleh jimat beribu-ribu ringgit untuk buat facebook ads . Mereka Cuma recruit reseller untuk jual products mereka .

Next , passive income.

Kesemua reseller yang join untuk seller bullmart , akan dapat menjana passive income.

Ini adalah kerana feature yang special di bullmart ini dimana , orang yang jual anda kita , apa-apa jer yang mereka beli kat bullmart kita juga akan dapat referral bonus ini .So , lagi banyak orang jual bawah anda , lagi banyak duit yang anda boleh jana.

Ketiga , website Bullmart ini tidak ada apa-apa charge ataupun fees seperti Shopee , website ini Cuma charge 2.12% untuk bank transaction sahaja .

Keempat , platform ini adalah free shipping untuk purchase above RM13 .

Ok , so memang platform yang dapat jana duit .

Sekarang jom kita tengok macam mana kita boleh mula business dropshipping dengan bullmart ini.

Now , before we start , it is very easy to register as a bullmart sellers .

Ia adalah sangat senang untuk register as a bullmart sellers . ia adalah 100% percuma untuk join dan tidak ada apa-apa membership .

Link untuk join bullmart saya sudah letak kat comment box video ini.Make sure anda guna link yang dibagi untuk register.
selepas register , terdapat beberapa benda yang anda perlu buat.

Click kat seller center.

Yang pertama sekali adalah Shipping . Make sure anda pilih others dan set shipping fees untuk drosphipping.

Once you are done , pergi ke shop profile.

Make sure that you fill up everything here which include gambar photo.On merchant sini , pilih private sellers.

Next bonus allocation. Ini adalah sangat penting untuk mereka yang nak bina team reseller untuk jual products .
Cashback adalah discount yang buyers dapat apabila beli products di kedai anda.

Referral bonus adalah commission you anda bagi untuk reseller anda untuk setiap sales yang Berjaya.

Group bonus adalah commission yang group anda boleh dapat.
bagi mereka yang nak bina team sendiri ,anda boleh letak referral bonus paling tinggi then group bonus then cash back .

Now sebelum kita upload any products , of course we need to look for dropshipping products.

Anda boleh cari dropship supplier di Shopee ataupun kat google.

In this video I will show you how you can use savevalue2u to start dropshipping with savevalue2u.

Dalam savevalu2u ini , anda akan dapat beribu-ribu products yang anda boleh kick start dropshipping business anda.
For example , saya nak dropship products ini daripada savevalu2u waterproof anti dust EVA Top Loading Washing Machine Cover.

https://www.savevalue2u.com.my/product-description.php?id=g22771973
Step pertama adalah download all the images over here terlebih dahulu.

Second , copy product title ini dan pergi ke add product di bullmart.

Pilih category yang betul.

Paste title dari savevalue2u ke title bullmart ini.

Copy description dari savevalue2u dan paste ke bullmart.

Untuk Specification anda boleh letak spec products ini .

Harga product adalah RM 11.90 dan harga members adalah RM 9.30 , jadi anda jana RM 2.60.

SKU anda boleh letak apa-apa jer number.

Stock leve letak jer 50 kerana savevalue ada banyak stock.Now the disadvantage of using savevalue2u on bullmart is we need to manually check on the stock every now and then.

So make sure anda sentiasa check stock di savevalue sini , dan make sure ada stock yang cukup.

Apabila siap , scroll down dan upload product images anda.

Weight , put the
weight that is given in savevalue2u , if not given , you can agak agak .
I will just put 0.5 over here.
Parcel size just copy from this cover size.
Shipping fees ikut savevalue2u .
And click on save and publish.
So first half done.Next apa yang anda perlu buat apabila sales masuk?

First anda perlu top up credits kat savevalue2u dan semua pembelian akan automatically tolak dari sini.

click kat add cart dan checkout.

Next di bahagian kiri sini , billing details adalah details anda dan Shipping details ini adalah details informasi customer anda.
Once you done fill up everything scroll down , make sure sini adalah delivery , pilih lokasi anda , courier dan confirm order.

Savevalue2u akan automatically hantar products ini kepada customer anda.

Alright , bagi mereka yang nak mula Bullmart dropshipping anda boleh ikut panduan ini , ataupun anda adalah seorang dropshipper dan nak exapand dropshipping business anda di Malaysia anda boleh jugak ikut panduan ini.

Alright , I hope this video able to help you , see ya.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *