DROPSHIP BARU 2021 MALAYSIA STEP BY STEP DROPSHIPPING TUTORIAL BULLMART SAVEVALUE2U BUAT DUIT ONLINE | Dropshipmme .

DROPSHIP BARU 2021 MALAYSIA STEP BY STEP DROPSHIPPING TUTORIAL BULLMART SAVEVALUE2U BUAT DUIT ONLINE

DROPSHIP BARU 2021 MALAYSIA STEP BY STEP DROPSHIPPING TUTORIAL BULLMART SAVEVALUE2U BUAT DUIT ONLINE

DROPSHIP BARU 2021 MALAYSIA STEP BY STEP DROPSHIPPING TUTORIAL BULLMART SAVEVALUE2U BUAT DUIT ONLINE
⬇️Register Bullmart Percuma⬇️
https://member.bullmart.com/register-member?referral=Teamwenghonn
⬇️SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️
https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
⬇️Follow My FB Page⬇️
https://www.facebook.com/WengHonnOfficial
💰Download 8 Ebook Buat Duit Percuma ⬇️
https://freeebookdownloadyt.gr8.com/
Hi guys Weng sini , so ini adalah sales yang saya telah jana bulan ini di Bullmart .Benda yang saya jual adalah snacks. Not too bad kan ?
Dalam video ini , saya nak kongsi cara nak mula bisness dropship kat bullmart .
Walaupun saya telah buat berjuta-juta video yang tentang dropshipping , banyak lagi yang masih tidak tahu macam mana nak buat business dropship ini , walaupun ia adalah satu system yang senang .
Jangan dipengaruhi oleh coach -coach luar yang charge beribu ringgit untuk dropshiping programme mereka , dimana process yang senang ini dirumitkan , dan confuse anda.
Make sure anda tengok keseluruh video ini, dan ikut step by step apa yang saya tunjuk kat video ini.
That is it. Tak perlu buat apa-apa yang lebih .Follow SAHAJA.
OK , jom kita mula.
Process dropship ini adalah simple sahaja.
Anda list product dropship supplier anda kat bullmart .
Apabila ada buyer beli.
Anda beli beli kat supplier anda .
Dan supplier anda akan kirim product tu kepada customer anda
Bagaimana anda jana duit ?
Anda jana duit dengan perbezaan harga diantara harga yang dropship supplier anda bagi , dan harga yang anda jual kat bullmart .
Yes itu sahaja .simple. Tak perlu fikir banyak yang bukan bukan.
Alright , sekarang saya akan tunjuk exactly macam mana anda boleh mula dropship business anda di bullmart .
Sila tengok betul-betul setiap saat video ini .jangan skip .
Sebelum mula set up anda mesti nak cari supplier untuk dropship terlebih dahulu.
Yang paling senang adalah mula dengan supplier savevalue2u ataupun dengan dropshipmurah .Shopee jugak boleh jika supplier tu guna shipping method others ataupun pos laju, yang lain tidak boleh .
Nanti saya terangkan macam mana nak buat shipping semua itu.
Dalam video ini , saya akan ambil savevalue2u sebagai contoh .Ok . Make sure anda tengok keseluruhan video ini. Nanti tidak faham lagi .
Step 1:
Register bullmart dengan link yang saya bagi bawah video ini . klik kat link letak telephone number register. Ok senang.
Step 2:
Lepas gaotim semua benda pergi shop profile . Isikan kesemua butir-butiran di sini dan letak private kat sini.
Step 3:
My address .Di my address sini , anda mesti nak letak address supplier anda . Kerana dropshipping , stock ada kat supplier kita , courier akan pick up kat tempat supplier kita , dan jika ada return product , ia jugak akan hantar ke dropship supplier kita.
Saya Cuma suggest 1 supplier untuk 1 kedai bagi pemula .So untuk savevalue2u anda boleh letak address ini.
Step 4:
Shipping options.
Untuk savevalue2u , anda mesti nak guna others.
Step 4 :
Adding products.
So for example , saya nak dropship product cermin mata ini.
All I need to do is balik ke bullmart .
Add new product pilih product category .
Copy kesemua butir-butiran di sini.
Harga member price ini adalah cost price kita dan harga jualan yang direcommend adalah RM 5.So kita untung RM1 .
Lepas tu stock level just letak 50% dari sini. Make sure you check stock ini from time to time.
Download gambar ini dari savevalue2u .
Weight letak according to description.
Parcel size kalau tahu boleh letak kalau tidak tahu tidak perlu letak apa-apa
Scroll down , shipping adalah Rm6.80.untuk semenanjung dan sabah RM 10.30 dan Sarawak RM9.80.
Letak shipping pricing kat sini .
Pre-order , is no.
Then save and publish .
So ,apakah yang anda perlu buat apabila ada sales?
So as you can see di sini , sales sudah masuk untuk sunglasses yang saya upload tadi.
Dan ini adalah address customer kita. So kita nak letak address ini kat savevalue2u.

What we need to do now is very easy.
Balik ke savevalue2u . kita just buy from savevalue2u dan savevalueu2 akan

So first of all make sure anda sudah top up duit kat savevalue 2u ini.
Next all you need to do is just buy from savevalsueu2u .
Ok , so kat shipping details sini, anda mesti nak letak shipping details customer anda kat bullmart ini.
So that savevalue2u akan ship direct ke customer kita.
Ok.
Lepas done pilih pos laju.
Dan confirm order.
Ok gao tim.
Ok , lepas sent , kat bullmart sini you just need to klik on to ship
Untuk tracking number , all you need to do is just go to order history , savevalu2u sini akan auto update once they have ship up the products.
Ok.
So ini , memang dropship video yang paling lengkap di Malaysia .
Jangan miss any step dalam video ini , dan pasti anda akan dapat Berjaya mula dropship business anda .ok .
See ya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *