NAK JANA RM1000-RM3000 TANPA BUAT ADS ? BAYAR BERIBU-RIBU SHOPEE ADS? TENGOK VIDEO BUAT DUIT ONLINE | Dropshipmme .

NAK JANA RM1000-RM3000 TANPA BUAT ADS ? BAYAR BERIBU-RIBU SHOPEE ADS? TENGOK VIDEO BUAT DUIT ONLINE

NAK JANA RM1000-RM3000 TANPA BUAT ADS ? BAYAR BERIBU-RIBU SHOPEE ADS? TENGOK VIDEO BUAT DUIT ONLINE

⬇️Reach 200k Users In Malaysia⬇️

https://inspireweng.gr8.com/

⬇️Follow My FB Page⬇️

https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

⬇️Register Bullmart Percuma⬇️

https://member.bullmart.com/register-member?referral=Teamwenghonn

⬇️SUPPORT CHANNEL SI ANAK MALAYSIA ⬇️

https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join

💰Download 8 Ebook Buat Duit Percuma ⬇️

https://freeebookdownloadyt.gr8.com/

So , setakat ini shopee kedai I ada 375 orders 4741 orders , not too bad , dan shopee ads yang saya spent adalah RM500 .

On bullmart pulak I ada about 80 orders , not too bad for a new store and I spent zero ads on it.

Dalam video ini , saya nak kongsi cara yang anda boleh boost sales kedai tanpa bayar apa-apa ads.

Dan jugak pada akhir video ini , saya jugak akan bagi bonus dimana saya akan bantu drive traffic ke kedai bullmart ataupun shopee anda secara percuma , so make sure you watch this video sampai habissssssssss.

Lets us go through the basic of Shopee ads .

Semua Shopee sellers , wajib untuk buat Shopee ads , unless anda boleh drive traffic dari facebook , live , youtube ataupun anda suruh agent dropship anda beli kat kedai Shopee anda . If not , ia memang susah untuk anda jana traffic dan sales ke kedai shopee anda .

This is Shopee ads 101 .

Tetapi anda perlu ingat ,duit yang anda bayar untuk shopee ads ini , tidak ada guarantee dapat sales ke tidak.

You spent 500RM it may only brings you RM200 in sales , RM 500 , RM 1000 , sesetengah sellers rugi duit jugak.

Ada jugak sellers yang buat ads kat barang yang memang murah , below marketplace dan rugi duit walaupun ada sales , ini adalah kerana sellers ini nak traffic ke kedai mereka dan harap buyers akan beli products yang lain dalam kedai itu .harap harap.

Satu lagi strategik adalah , letak products yang berlainan yang profit margin adalah lebih tinggi dalam products variation murah ini , dan harap-harap buyers akan beli.

And also shopee ads ,sudah tak murah dah . Sellers yang besar are bidding on very high price , kerana memang mereka duit dah untung banyak , dan untuk sellers yang kecil , anda perlu search for keywords  yang lebih niche to lower down your ads cost.

Paling kejam , ya , saya guna perkataan kejam ini , kerana , selepas customer ini beli sekali ,jika mereka beli , tidak ada guarantee mereka akan beli kali kedua, tiga kan ?Jadi , anda perlu bayar shopee ads bulan bulan untuk acquire new sellers setiap bulan .

Kedai shopee I ,bisness yang kecil sahaja , pun dah nak guna Rm500-700 shopee ads setiap bulan .

Apatah lagi bagi mereka yang jana beratus ribu ringgit punya sales ?maybe RM5000-Rm10,000 ads dah .

Bagi mereka yang nak buat business di shopee , Shopee ads is a must. Anda boleh minimize shopee ads spending anda , jika anda jugak drive traffic dari social media anda , seperti live , facebook , youtube dan sebagainya.

On the other hand , di Bullmart sini , bagaimana saya dapat jana traffic ke kedai bullmart saya tanpa paid ads ? senang sahaja , dengan menggunakan affiliate marketers .

As you can see , di sini , ada referral bonus , group bonus , dan ini bermaksud sales ini adalah dari affiliate marketers yang promote products saya di social media mereka .

Bagi mereka yang tidak tahu , setiap products di bullmart ada link yang affiliate marketers boleh share , dan apabila ada sales masuk , affiliate marketers ini akan dibawa dengan referral bonus yang sellers allocated .

Apakah perbezaan shopee ads , dengan affiliate marketers ini ?

Perbezaan yang paling besar adalah shopee ads , anda bayar ads ini tidak kira ada sales masuk ke tidak ada .

Bullmart affiliate marketing ini on the other hand, anda Cuma bayar apabila ada successful sales masuk.

Nampak perbezaan tak ? kalau tak Nampak pakai cermin mata ya .

And this make whole lots of different!

Anda mungkin nak tanya saya sekarang , Weng product I dah profit nipis macam roti tissue , mana ada extra profit bagi affiliate marketers ini ?

Jangan bs Weng la come on.

Tahukah anda kesemua charges ini adalah shopee yang sedang ambil dari setiap shopee sellers ?

Prefer sellers ada charge , shopee mall ada charges , free shipping ada charges , cashback ada charges dan semua kos ini belum lagi include shopee ads .

Anda boleh guna semua cost ini untuk allocate on your referral bonus untuk bagi affiliate markets ini untuk tolong share products anda ke social media mereka , kan lagi bagus? Dan anda Cuma perlu bayar apabila ada sales masuk . tak ada sales tak perlu bayar apa-apa.

Imagine this , anda bayar beratus , beribu kat shopee untuk untuk promote kat shopee satu tempat sahaja.

Tetapi , di bullmart , bullmart sekarang ada lebih 500 affiliate marketers yang nak cari products untuk promote kat social media mereka . Dan ini jugak bermaksud , anda terdapt 500 sales channel untuk jual product anda compare to shopee only 1 platform .

Nampak betapa power ini ?Tak Nampak , pakai spec ya.

Bullmart tidak ada apa-apa chargers kecuali 2.12% untuk bank , and that is it. Tak ada commission  , registeration fees or whatever.you can register as a sellers on the link below this video.

By saying so , memang shopee adalah taiko di Malaysia , I will suggest start exploring to others platfrom while stay in shopee and Lazada .

And for those that own a store in shopee , Lazada , bullmart ,website , jika products anda adalah high in demand , competitive pricing , and need a lift on more exposure , I would like to offer all my platform that have more than 200k network that you can leverage on to drive traffic and possible sales to your store .

All you need to do is just fill up this form , and after screening by my team I will personally reach out to you via email or whatsapp .

Weng harap video ini dapat membantu anda .tq.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *