RAHSIA CARI PRODUCT SHOPEE , 5 CARA CARI HOT PRODUCTS DI SHOPEE MALAYSIA | Dropshipmme .

RAHSIA CARI PRODUCT SHOPEE , 5 CARA CARI HOT PRODUCTS DI SHOPEE MALAYSIA

RAHSIA CARI PRODUCT SHOPEE , 5 CARA CARI HOT PRODUCTS DI SHOPEE MALAYSIA


Hi guys Weng sini , anda nak belajar cara cari products yang hot selling di Shopee ?

Tengok video ini .

Dalam video ini , saya akan kongsi 5 cara yang anda boleh guna untuk cari products yang hot selling di Shopee .

Dan yang kelima tu , memang ultimate tool untuk Shopee product research.

Jom kita mula .

Pertama :

Product yang anda biasa guna . Kesilapan yang paling besar Shopee pemula adalah tidak ada arah apabila buat product research .

Kawan kata keropok ini hot , then you sell . You Nampak ads coaches ini kata , jual bantal boleh jana 10ribu , then you sell .

Apa-apa jer product boleh jual di Shopee , tetapi mampukah anda jual product itu ?Dari segi harga ,stock level , variation dan banyak banyak lagi .

Bagi Shopee pemula ,saya suggest mula dengan products yang anda biasa guna , your hobby , your passion . Jika hobby anda adalah gardening , mungkin anda boleh buat research tentang apakah products yang anda boleh jual .OK start from your hobby first.

Kedua , Shopee keywords ads

Shopee ads ini memang merupakan tool yang paling baik untuk buat product research anda .

For example , baju tidur budak .18k search . lets check kat shopee ,100 pages memang terlalu banyak competitors.

Baju tidur satin plus size ini . not bad jugak. So Shopee ada 34 pages.

Ini Cuma example , untuk pemula , saya tidak galak jual baju , kerana category seperti baju , kasut , semua ini terdapat banyak sizes , colours , pattern dan jugak fashion industry tukar sangat cepat.

What make things worst is that , kilang-kilang dari china , jugak sedang jual kat shopee. So ,memang susah .

Menurut client saya , mereka kata , minimum requirement untuk products research dengan shopee ini adlaah , minimum 3000 search dan shopee have less then 5 pages . Then baru products ini worth for a try .

Ketiga ,

Google trends .

Google trends ini merupakan cara yang sangat powerful untuk lihat apakah products trends di Malaysia .

For example , anda ada 2 pilihan , gaming mouse ataupun canon camera . Anda Cuma boleh pilih satu .

So, kecuali guna shopee , kita jugak boleh tengok market trend tentang kedua -dua product ini .

All we need to do is just type in , gaming mouse. And then canon camera.

So , as you can see , canon camera is slightly higher in demand then gaming mouse.

Lets try fruit blender .

So , as you can see over here , fruit blender has a signifinat lower searches then gaming mouse.So , If you want to choose to sell between gaming mouse or fruit blender , gaming mouse will be a better options.

Keempat ,

Look at the market . What is going on . Pada masa pandemic apakah product yang ramai akan beli ?

Frozen food is a good market. Halal dimsum ,seafood , ready eat food .All of these are great products to sell , jika anda ada access to it .

Now , banyak orang tanya saya , Weng macam mana nak cari supplier untuk barang yang saya jual ?

Memang sangat sangat senang sahaja , just google it.

For example , frozen wholesale . banyak supplier dah anda boleh dapat.

Soalan ini juga kerap Weng terima , macam mana nak dapat harga murah ?

Ask yourself this , berapa banyak anda nak beli ? Lagi banyak anda beli , lagi murah harga anda dapat. Senang .

Yang kelima.

Dianba.

So dianba ini memang ultimate tool untuk product research . Anda boleh track kesemua sales data , trends , apakah product yang hot , dan jugak blue sea products . Blue sea product ini adalah products yang high demand dan low supply .

Kecuali ini , anda jugak dapat check apakah sales volume products-products yang terdapat di Shopee , so software ini memang chun giler . Anda boleh dapat free trial ini kat bawah video ini.

Software ini mmg mahal , RM 2000++ , jika anda adalah advance sellers seperti saya then you can buy it.

Untuk pemula anda boleh try product top 50 ini .yang Cuma RM9.90 sebulan .

Data -data yang terdapat dalam programme ini adalah daripada dianba, dan kesemua data ini akan update setiap bulan.

Dan anda jugak boleh request untuk buat products research dengan bagi products keywords .

Untuk shopee pemula , anda boleh dapatkan top 50 hot products research ini kat bawah comment box video ini .

Ok , jadi ini adalah 5 cara yang anda boleh untuk cari apakah products yang hot di shopee.See ya.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *