BARU ! CARA MULA FACEBOOK ADS CPAS UNTUK KEDAI SHOPEE ANDA 2021 l WENG HONN MULA SHOPEE FB ADS | Dropshipmme .

BARU ! CARA MULA FACEBOOK ADS CPAS UNTUK KEDAI SHOPEE ANDA 2021 l WENG HONN MULA SHOPEE FB ADS

CARA MULA FACEBOOK ADS CPAS UNTUK KEDAI SHOPEE ANDA 2021


BARU ! CARA MULA FACEBOOK ADS CPAS UNTUK KEDAI SHOPEE ANDA 2021 l WENG HONN MULA SHOPEE FB ADS
BELAJAR SHOPEE FB ADS DENGAN JASON
πŸ‘‰https://bit.ly/3EuOmFF

NO.1 TOOL FOR SHOPEE PRODUCT RESEARCH
➑http://shopee.dianba6.com/?invite_code=uqHaDLoX

πŸ’°FREE ONLINE TRAINING INCOME LEGA 365πŸ’°
πŸ‘‰https://incomelega365.gr8.com/

Join My Community
πŸ‘‰https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
My facebook page πŸ‘‰ https://www.facebook.com/WengHonnOfficial
Hi guys Weng sini , dalam video ini ,saya akan kongsi cara cam nak set up facebook ads untuk kedai shopee anda .
So , recently shopee buka cpas to more shopee sellers .Cpas stand for Collaborative Performance Advertising Solution .Ia adalah platform baru oleh facebook supaya ia dapat bekerjasama dengan ecommerce websites seperti shopee .
Saya tidak sure adakah semua shopee seller akan dapat message ini , kerana last time cpas shopee ini Cuma untuk shopee sellers yang besar giler , dan bukan untuk seller kecil seperti kedai saya.
Dengan Cpas ini , Shopee sellers boleh buat macam macam marketing ads . Boleh buat retargeting, boleh buat tunjuk ads kepada customer yang telah beli 30 hari lalu supaya mereka beli lagi ,macam macam boleh buat.
When you click on it , anda akan dibawa ke form ini untuk sign up. Guide dalam bentuk gambar jugak telah dibagi. So anda boleh rujuk ke gambar ini , ataupun tengok video ini .
Semalam saya jugak telah buat satu live Bersama Jason Gan , facebook expert untuk beri penerangan apakah Cpas ini , dan cara bagaimana anda boleh guna cpas ini untuk jana lebih banyak traffic dan sales. Anda boleh tengok live ini kat atas link sini.
Ok , jom , sekarang kita set up facebook ads untuk shopee ini.

So , first kita perlu dapatkan Facebook Business Manager ID

Untuk dapatkan ID ini pergi ke ads manager anda.
Pergi ke business setting then business info .so ini adalah Facebook Business Manager ID anda , copy and paste It here. Make sure you already fill up all the above as well.
Next bagaimana nak dapatkan ad account ID ini.Untuk dapatkan ad id ini kita perlu create ad account yang baru dan untuk ad account shopee shaja.
Jangan risau process ni mmg senang sahaja.
Balik ke business setting , pergi ke ad accounts bawah sini.
Add create a new ad account.Letak nama ad account anda pilih my business.klik kat create.
Dan atas id ini adalah ad account id.
Next kita perlu assign shopee as our partner .
Pergi ke assign partner.
Copy code ini dan paste ke sini . dan pilih view performance . click kat next.

Bawah partner ini , anda perlu screenshot dan sent upload ke google form ini .
Next shop ID. Anda boleh dapatkan shop id anda kat atas sini.
Next upload screen shot Bersama shop logo dan jugak shop link Bersama dengan shop id anda.
Click Yes dan submit.
After submit anda akan dapat email seperti ini daripada Shopee.
Fb ads ini memang lebih complicated berbanding dengan Shopee ads . Banyak lagi perlu belajar . Feel free to comment bawah cara anda guna facebook ads untuk kedai shopee anda.
#facebookshopeeads
#fbadsshopee
#wenghonn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *