SUSAH NAK DAPAT SALES DI SHOPEE ? GUNA 4 CARA INI !! | Dropshipmme .

SUSAH NAK DAPAT SALES DI SHOPEE ? GUNA 4 CARA INI !!

SUSAH NAK DAPAT SALES DI SHOPEE ? GUNA 4 CARA INI !!

💲💲TIKTOK CHANNEL BUAT DUIT💲💲
👉https://vt.tiktok.com/ZSeLYt5x6/
💰FREE ONLINE TRAINING INCOME LEGA 365💰
👉https://incomelega365.gr8.com/
📚8 Ebook Buat Duit Percuma ( free download)
👉https://freeebookdownloadyt.gr8.com/
Join My Community
👉https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
My facebook page 👉 https://www.facebook.com/WengHonnOfficial

Hi guys Weng sini , dalam video ini , saya akan kongsi cara boostkan lagi sales kat kedai shopee anda.

Banyak shopee sellers untung giler during covid last year . But this year sales mati dah.

Sudah jam , tak ada sales masuk dah . Jika anda jugak mengalami situasi ini , video ini pasti dapat bantu anda .

Jom belajar.

pertama ,apabila product anda adalah sama dengan competitors di Shopee , customer akan compare review , rating mana yang lebih banyak.

Ini adalah antara sebab kenapa shopee seller baru tidak dapat sales apabila mereka mula bisness shopee mereka.

Sebagai contoh , product laundry beads ini memang dah lama hot kat shopee , sudah banyak sellers dah jual , jika anda seller baru masuk nak jual product ini , walaupun anda telah buat ads jugak , memang sales pun susah dapat , kerana apa ? tidak ada reviews dan jugak rating.

Sometime , walaupun harga anda adalah lebih tinggi daripada competitors anda kat shopee , tetapi , anda ada review dan rating yang gao , customer jugak akan pilih product anda .This is how powerful is rating dan review di ecommerce.

Next , rating sudah ada , review sudah ada , apa benda yang boleh menarik customer di shopee?

Iaity harga.

Apabila review dan rating anda adalah lebih kurang sama dengan competitors anda di shopee , customer akan compare harga.

So make sure harga anda adalah competitive enough.Shopee ini macam pasar malam. Jika anda jual product yang ramai sedang jual , memang shoper akan compare price jer.

Jika anda tidak mahu jatuh dalam perang harga ini , u need to do branding.

Next,  , jika product anda adalah lebih kurang sama dengan competitors anda dan jugak ada rating dan reviews , apa benda yang boleh menarik customer?

Iaitu service anda.

Berapa cepat anda reply message ? macam mana anda reply message customer anda ? sopan santun ker? Atau garang cam singa? Berapa lama anda guna untuk reply message?

So , jika anda nak lebih banyak sales , make sure customer service anda adalah tip top.

Next , jika service anda dah tip top , rating review semua ada , harga pun cantik, apa benda yang boleh menarik customer?

Jawapan adalah value. Apakah extra benda yang anda bagi ? Ada free gift ker ? ada bagi extra discount? Free gift ini tidak perlu benda yang mahal , apa-apa pun boleh , depends on the profit margin yang anda dapat.

Ini adalah 4 benda yang anda boleh buat untuk letupkan sales shopee anda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *