CARA UPLOAD PRODUK DI SHOPEE YANG LETUPKAN SALES 2021 TUTORIAL | Dropshipmme .

CARA UPLOAD PRODUK DI SHOPEE YANG LETUPKAN SALES 2021 TUTORIAL

CARA UPLOAD PRODUK DI SHOPEE YANG LETUPKAN SALES 2021 TUTORIAL

CARA UPLOAD PRODUK DI SHOPEE YANG LETUPKAN SALES 2021 TUTORIAL

Nak tambahkan sales kat shopee ? Nak lagi ramai orang dapat Nampak products anda ? ia mula dengan products upload Tengok video ini .

Sebelum kit amula make sure anda check out my latest video ap aitu NFT , rahsia untuk jadi kaya?

Weng upload products pun nak ajar ke ? Uploading products merupakan langkah yang sangat penting kerana ia akan me

Terdapat beberapa Langkah yang anda mesti nak buat untuk boostkan lagi sales dan traffic ke kedai shopee anda.

  • Images

Image merupakan antara satu factor yang sangat penting dalam customer journey.Ecommerce marketplace tidak sama dengan physical store , dimana kita boleh sentuh dan feel product yang kita nak beli sebelum kita beli kan ? Tetapi online memang tak jadi. So customer Cuma dapat feel products mereka dengan tengok gambar ataupun video sahaja. Jika gambar anda tidak jelas, tidak dapat bagi informasi yang cukup untuk attract customer anda , memang tak lah anda akan dapat traffic .

Anda tidak perlu stress macam mana nak design image anda ,apa benda yang perlu letak dalam gambar anda.

Anda Cuma perlu copy gambar competition anda , dan modified sahaja. Anda tidak perlu guna terlalu banyak masa untuk design image anda from scratch.

For example , anda sedang jual water bottle . pergi ke top sales , dan cari beberapa sample design , copy dan edit . Jangan buta buta copy sahaja . Anda perlu copy dan modified ke style anda.alright.

Another example , jika anda sedang jual shampoo , all you need to do is just search shopee mall seperti pantene . Semua company besar ini dah buat research macam mana nak buat design gambar , mereka dah belanjar beratus ribu untuk upah designer untuk buat design ini. Anda tidak perlu guna beratus ribu untuk upah semua top class designer , all you need to do is just copy style mereka dan modified .

  • Products title.

Dua tricks yang anda boleh guna untuk menentukan apakah title yang baik untuk products title anda di shopee.

  1. Adalah dengan menggunakan shopee search bar ini. For example anda sedang jual microphone .

So semua ini adalah microphone products yang orang sedang cari dalam shopee. For example anda sedang jual Microphone wireless karaoke . Jadi anda perlu make sure kata kunci microphone wireless karaoke ini ada kat permulaan products title ini .then you can put whatever that follow , like the version code of this products.

  1. Cara yang kedua adalah dengan menggunakan Shopee keyword tool ini . sama jugak type in microphone , dan pilih mana -mana kata kunci yang sesuai untuk products anda untuk products title.

So product title already done.

Next product description.

 

Product description adalah sangat penting untuk 3 benda .

  1. Supaya customer lebih senang dapat cari products anda.
  • Untuk achieve result ini , anda perlu letak kata-kata kunci yang berkaitan dengan products anda.

Seperti Microphone wireless karaoke .

  1. Supaya customer lebih senang untuk buat decision untuk beli apabila mereka faham apakah mereka akan dapat dengan baca description product anda. Especially if you are selling products yang high value.

Make sure , spec , version , cara guna semua informasi yang berkaitan dengan products anda mesti ada kat product description ini.

  1. Untuk up kan products ranking anda kat google.

Tahukah anda bahawa products shopee anda jugak akan ditunjukkan di google? Terdapat beberapa elements yang boleh boostkan product ranking anda di google , seperti traffic dan sales , tetapi paling basic sama jugak kata-kata kunci yang berkaitan dengan product anda .

So make sure that , all keywords for your products are inside your products description.

 

Ok , so products title dan description dah gaotim.

Next pricing.

Ini memang elements yang sangat sensitive untuk customer.bagi mereka yang join mana-mana online class saya , anda tahu bahawa kat shopee memang macam pasar malam , dimana customer nak murah , murah dan murah .Unless you are a brand . Jika anda adalah reseller yang beli product dari china , dropshipper , anda perlu make sure products anda adalah competitive.

For example , kedua-dua products ini adalah sama.

Tetapi harga jual giler beza.satu jual kat 17.90 satu jual kat 120.17.

Boleh kah anda beritahu saya , sebagai seorang customer yang bijak , which product yang anda akan beli?

Mestilah 17.90 ini. Logic la.

So , jika anda tidak akan beli product yang harga lebih mahal ini , mengapa anda expect customer anda akan beli barang anda yang lebih mahal ini ? come on guys it is common sense .

Kita mesti nak think like a buyer and sell like a superstar .

Jika anda tidak mahu go into price war , jual la product yang ada brand , ada price control , ataupun buy in a larger bulk dari china. Beli bulk kat chin aini boleh la kongsi dengan 3-4 orang , then anda tidak perlu keluar duit yang banyak . boleh share share dengan kawan ma kan.

Ok , ini adalah beberapa perkara yang anda perlu tahu dan mesti nak buat apabila anda upload products ke kedai shopee anda .harap ia dapat membantu anda.bye bye.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *