5 Cara Percuma Naikkan Sales Shopee Anda. Ini Pun Tak Tahu ? Pasal Tu la Kedai Shopee Anda GAGAL ! | Dropshipmme .

5 Cara Percuma Naikkan Sales Shopee Anda. Ini Pun Tak Tahu ? Pasal Tu la Kedai Shopee Anda GAGAL !

5 Cara Percuma Naikkan Sales Shopee Anda. Ini Pun Tak Tahu ? Pasal Tu la Kedai Shopee Anda GAGAL !

5 cara percuma untuk naikan sales shopee anda. Ini pun takt ahu ? itu pasal kedai shopee anda tidak ada sales!

Weng tak ada sales kat shopee macam mana ? video ini saya akan kongsi 5 cara yang shopee seller perlu guna untuk tingkatkan sales .

  • harga barang terlalu tinggi .

Apabila anda beli barang kat shopee adakah anda akan bayar harga yang lebih tinggi untuk barang yang sama . Tidak akan kan ?

So , jika anda tidak akan beli barang yang sama dengan harga yang lebih tinggi , kenapa anda expect customer akan beli product anda yang lebih tinggi?logic.

Anda boleh try cara ini.

  1. Turunkan harga product anda supaya ia adalah sama dengan competitors anda , dan naikan harga barang tu selepas ada cukup review dan rating .
  • Tak ada traffic walaupun harga dah cantik.
  1. Banyak student tanya I , Weng harga I dah cantik tapi tidak ada traffic ? Macam mana

Buat ini,

  1. make sure terdapat kata-kata kunci yang customer sedang search kat product title dan description anda .
  2. Make sure image anda adalah clear
  3. Make sure ada video yang tunjuk cam nak guna product anda.

 

  • Weng saya ada brand yang baru , dah letak kat shopee tak ada sales lagi cam mana?
  1. Jika brand anda adalah baru make sure marketing anda dah cukup kat social media seperti fb , dan Instagram terlebih dahulu.

Kerana kat shopee memang customer Cuma akan search product yang mereka nak beli , yang mereka tahu.

For example , saya nak beli pantene shampoo , then I will key in pantene shampoo sini.

Jika tidak ada orang tahu product anda , mereka ni memang tidak akan type brand ataupun product anda.

So bagi brand yang baru anda perlu guna out to in marketing strategy . Buat marketing kat luar shopee terlebih dahulu then only bring them into your shopee store.

  • Weng saya adalah wholesaler macam mana nak dapat lebih banyak sales kat shopee ?

Jika anda adalah wholesaler , you have the stock and price advantage.

Saya suggest recruit your reseller jangan recruit dropshipper .Anda boleh recruit dropshipper jika mereka bayar . Jika tidak most dropshipper yang join free ini , tidak ada work hard. Kerana ia adalah free , and no risk .

Your job , adalah ajar dropshipper , reseller ini macam mana nak jual product anda, macam mana nak post kat marketplace seperti Shopee , Lazada , facebook dan Instagram.

Tugas anda adalah recruitment dan education.

Apabila group ini dah besar , pergh duit pun masuk tak henti !

  • Weng saya noob la , tak tahu cam nak guna software design image.
  1. Ok ini memang senang jer , anda boleh guna canva , which is only drag and drop .Anda boleh letak perkataan , tukar colour , canva ini memang paling sedap dan senang untuk guna.

 

So , Ini adalah 5 cara yang anda boleh try untuk naikkan lagi sales kat kedai shopee anda.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *