3 Cara Mula Dropship Di Shopee malaysia ,Buat RM 1000 Seminggu! | Dropshipmme .

3 Cara Mula Dropship Di Shopee malaysia ,Buat RM 1000 Seminggu!

TERBARU! CARA YANG BETUL MULA SHOPEE DROPSHIP HARI INI !

3 Cara Mula Dropship Di Shopee malaysia ,Buat RM 1000 Seminggu!

Hi guys Weng sini , dropship dah mati.


Betulke dropship dah mati ? Last time masa Weng mula dropshipping , seminggu minimum jana RM1000 , sekarang mati dah , kenapa dan apakah cara yang anda boleh guna untuk hidupkan business dropship anda?

Jom , Weng kongsi 3 cara yang anda boleh mula dropship di Shopee Malaysia tahun 2021.

Cara pertama dan jugak yang paling penting adalah product research. Ok guys , nak mula kat shopee sekarang secara dropship atau bukan , ia memang tak senang seperti last time zaman purba.

Sekarang kita nak lawan dengan seller kat china dan jugak seller rakyat Malaysia yang jatuhkan harga product mereka untuk saling lawan sesama rakyat Malaysia.

So , jika anda tidak buat product research untuk cari apakah product yang berpotensi untuk jual kat Shopee , memang habisla.

A lot yang terbaik untuk semua Shopee seller untuk buat research adalah dengan menggunakan dianba ini.

Dianba ini alat terbaik untuk buat shopee product research. Terdapat banyak fungsi tentang dianba ini , dalam short video ini , saya nak kongsi blue ocean keyword ,dimana anda akan dapat cari , product yang high demand , banyak orang cari , tetapi tak banyak seller.

Untuk register senang sahaja ,click kat register yang saya bagi , anda akan dapat 24 jam percuma untuk free trial ,klik atas sini untuk pilih bahasa English . klik fast registration, pilih Malaysia , letak phone number anda without zero.

Send code , letak password dan tutor code ini letak 4695 dan register now.

Apabila sudah masuk , pilih Malaysia.then pergi hot word data sini dan pilih featured blue ocean words.

Terdapat banyak feature di sini tetapi jangan risau , bukan semua data anda perlu tahu , yang main tu Weng akan tunjuk.

For example , baju melayu . baju melayu ni memang hot selling kat Shopee , tetapi banyak giler seller jugak  sedang jual baju melayu ini.

So , kita nak guna dianba ini untuk cari , apakah jenis baju melayu yang banyak customer sedang cari tetapi tak banyak seller sedang jual .

So just type in baju melayu kat sini.

Click kat competition index sini, supaya ia bermula dengan number yang paling tinggi terlebih dahulu , nanti saya akan terangkan apakah maksud competition index ini.

Ok so first product adalah  butang baju melayu besar , yang terdapat 600 search volume , commodity base adalah 22 , ini bermaksud terdapat 22 products listed yang menggunkan kata kunci butang baju melayu besar  ini.

Ok next competition index .   the higher the search volume and the lower listed products sama dengan the higher competition index.

Jika anda tanya saya adakah butang baju melayu besar ini merupakan product yang potensi ? I would say not really , ini adalah sebab walaupun Cuma 22 products listed kat shopee dengan kata kunci product ini , tetapi search volume adalah agak rendah . I will prefer minimum 2000 search volume dan ke atas .

Mungkin butang baju melayu exclusive ini adalah lebih sesuai .Ok so , cara pertama untuk mula dropship anda adalah buat product research terlebih dahulu .

Cara kedua untuk mula dropship shopee yang Berjaya adalah shopee foundation work.

Ini memang banyak kali dah Weng terangkan . Anda first perlu tahu cara set up kedai shopee anda dengan betul terlebih dahulu . Sudah setahun Weng kongsi berapa penting untuk foundation ini.

Jika foundation Shopee anda lemah , memang sales dropship anda jugak lemah , 100% confirm.

Ok jom tengok cara macam mana nak bina kedai anda dari start.

 

Cara ketiga Dropship supplier:

Memang terdapat banyak dropship supplier untuk shopee yang anda boleh dapat online , dari shopee , dengan auto sync system seperti savevalue2u , dropshipii dan sebagainya .Dalam video ini saya tidak akan terangkan semua ini , kerana dah banyak video saya telah terangkan semua supplier ini, anda boleh checkout playlist shopee dropship ini kat link atas sini.

Apa yang saya kongsi dalam video ini adalah yang lebih penting , iaitu apakah dropship supplier yang anda perlu cari .

  • Cari supplier dropship yang boleh bagi harga competitive

Janganla cari supplier dropship yang bagi product harga RM 10 , padahal kat shopee dah jual dengan harga RM 8 , memang tak dapat jalan product ini.Buang jer supplier ini .

  • Cari supplier dropship yang control harga . Banyak dropship supplier ini tak control price , akibatnya ,ada seller shopee yang jual RM5 , ada yang jual Rm2.50 product yang sama. Buang jer supplier ini .
  • Cari supplier dropship yang ada brand. There are actually banyak brand yang ada programme dropship . Ambik jer supplier ini.

Ini adalah antara 3 cara yang sangat penting yang anda perlu tahu apabila mula business dropship anda di Shopee .Make sure anda ikut , jangan tak ikut.

 

You need a better strategy to build your shopee store

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *