SHOPEE DROPSHIPPING SUPPLIER SAVEVALUE2U CARA KIRA KEUNTUNGAN PROFIT CALCULATION | Dropshipmme .

SHOPEE DROPSHIPPING SUPPLIER SAVEVALUE2U CARA KIRA KEUNTUNGAN PROFIT CALCULATION

SHOPEE DROPSHIPPING SUPPLIER SAVEVALUE2U CARA KIRA KEUNTUNGAN PROFIT CALCULATION

SHOPEE DROPSHIPPING SUPPLIER SAVEVALUE2U CARA KIRA KEUNTUNGAN PROFIT CALCULATION

Hi  what sup guys , my name is Weng Honn . Ada member youtube tanya macam mana nak kira keuntungan dengan website dropshipping savevalue2u ini.Saya baca ini pun dah penning .

Weng kasi explain dengan cara yang paling senang dah mudah faham.

Bagi mereka yang nak belajar cara buat duit online boleh join telegram group saya , millionaire legend link ada kat bawah komen box video ini.

Ok jom , Weng kasi terangkan .

Sebelum Weng terangkan semua ini ,the first things that you need to know is all the charges from shopee that you may get charged .

For example , free shipping , transaction fees , type of sellers . All of this fees anda perlu tahu dan tolak dari profit anda.

Jangan risau nanti Weng bagi example .

For example , perfume kereta ini .

Selling price ini adalah harga yang anda jual kat shopee. Rm25.00

Member Cost ini adalah harga yang savevalue2u jual kepada anda.RM21.00

Rewards ini adalah profit yang kita dapat jana.

Kiraan ini adalah simple jer just guna RM 25-RM21.00 =RM4.00

Tetapi , RM4.00 ini belum lagi tolak cost dari shopee.

Setakat ini ok ya.

For example , shopee fees total up adalah 10% .

So inilah cara yang anda perlu guna untuk kira berapa sebenarnya anda sudah jana.

Harga jualan kat shopee adalah RM25.00

Shopee fees for example is 10% in total

So , kiraan akan menjadi Rm25.00-10% =RM 22.50

Then cost yang anda dapat dari savevalue2u untuk product ini adalah RM 21.00

Jadi RM22.50-RM21.00= RM1.50 ok , ini adalah profit anda , dan bukan RM4.00 di sini.

Ini adalah kerana Rm4.00 tidak mengambil kira cost yang kena charge oleh shopee.

Alright , so jangan confuse lagi ,dan make sure anda kira kos anda terlebih dahulu sebelum mula shopee business anda. Nak rugi pulak ok .

Ok , jangan lupa subscribe ke youtube channel si anak Malaysia ini.Thanks for your support.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *