Apakah itu Shopify Dropshipping dan Cara Dropshipping Ini Jana Duit 2022 | Dropshipmme .

Apakah itu Shopify Dropshipping dan Cara Dropshipping Ini Jana Duit 2022

Apakah itu Shopify Dropshipping dan Cara Dropshipping Ini Jana Duit 2022

Apakah itu Shopify Dropshipping dan Cara Dropshipping Ini Jana Duit 2022

FREE SHOPIFY TRIAL:
https://www.shopify.com/?ref=dropshipmme
MAKE MONEY WITH ME :
👉https://linktr.ee/coachwenghonn
SUPPORT My WORKS:
👉https://www.youtube.com/channel/UCLYxyxBAYB2s1TCjgUa5ujQ/join
Apakah itu Shopify Dropshipping dan bagaimana cara dropshipping ini jana duit ? jana RM 100k dengan shopify dropshippoing sebulan.
Hi guys Weng sini , banyak coaches/guru claim that business dropship dan jugak ini merupakan cara buat duit senang yang dapat jana berpuluh ribu sebulan.
Dalam video 3 minutes ini , saya akan terangkan apakah itu Shopify dropshipping dan jugak amazon FBA.
Shopify ini merupakan website untuk kita jual products ke semua negara yang shopify cover .Shopify ini siap dengan segala fungsi yang diperlukan untuk business kita , which include buat payment , upload products ,buat voucher , ia adalah seperti Shopee , tetapi kita adalah owner .
Apakah itu Shopify dropshipping then?
Shopify dan dropshipping ini adalah 2 benda yang tidak sama.
Shopify merupakan kedai kita dan dropshipping merupakan cara kita dapat dan jual product kita.
So kita upload products photos , description , tambah voucher semua ini kita buat kat Shopify.
Drosphipping ini berlaku apabila ada customer beli products kita.
Apabila sales masuk , kita perlu dapatkan dan hantar product tu kepada buyers kita secara dropship.
For example , ini adalah product yang buyer beli , dan supplier kita adalah kat aliexpress.
So cara hantar product ini secara dropship adalah , beli dengan supplier ini ,dan suruh supplier ini hantar product ini kepada buyer kita.
For example , product ini kita jual kat USD 50 dan aliexpres sini adalah US $8.56 tmabah shipping $3.16 so total kita dapat jana 11.72 so profit kita adalah 38.28 usd
10 sales dah 380.28usd iaitu lebih kurang 1,591.66 ringgit sehari dah . Sebulan dah 40k lebih , wow chun giler,best kan?
Masalahnya dapat ker kita dapat 10sales sehari at the first place?
Jangan kata 10 , 1 sale pun dah jadi masalah.
Mengapa ?Jom Weng kasi terangkan ..
Shopify dropshipping ini adalah tidak sama dengan Shopee. Shopee buat gao gao iklan , facebook ads , youtube ads , untuk bawa traffic ke Shopee .
Untuk shopify dropshipping ini kita perlu buat iklan ini sendiri . Tanpa iklan , kedai shopify anda , tidak akan diketahui oleh customer anda.
So , anda perlu ada budget untuk buat ads terlebih dahulu.
Next , bukan semua products sesuai untuk dropship. Products yang terlalu murah tidak sesuai untuk dropship kerana ia tidak dapat cover ads cost anda.
Ketiga, bukan semua country sesuai untuk buat dropshipping . for example ,di Malaysia. Anda nak dropship earphone ini kat Malaysia? Memang tak jadi , kerana harga kat shopee memang murah giler .
Secara rumusnya ,
Shopify dropshipping ini memang merupakan business yang legit dan dapat jana duit. Saya jugak ada business dropship ini.
Tetapi , ia bukan semudah seperti apa yang dikatakan oleh youtuber , cikgu cikgu dropshipping ini.
Banyak kerja , investment , research perlu buat sebelum anda start business dropship ini.
Ok , Weng harap video i51084506ni dapat membantu anda. See you guys and take good care.
#wenghonn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *