Shopee Dropship Wajib Tau Sekarang.. 2022! | Dropshipmme .

Shopee Dropship Wajib Tau Sekarang.. 2022! Jangan Mula Shopee Dropshipping Sebelum Tengok Video ini.

Shopee Dropship Wajib Tau Sekarang.. 2022! Jangan Mula Shopee Dropshipping Sebelum Tengok Video ini.

DIANBA FREE TRIAL :

https://shopee.dianba6.com/?invite_code=uqHaDLoX

DOWNLOAD SHOPEE INFOR:

https://datadrivensuccess.gr8.com/

MAKE MONEY WITH ME :

👉https://linktr.ee/coachwenghonn

Shopee Dropship wajib tau Sekarang 2022! Jangan Mula Shopee Dropshipping Sebelum Tengok Video ini.

Anda adalah Shopee dropshiper ? Anda perlu tahu 3 perkara ini. Anda wajib tengok video ini.

Dalam akhir video ini ,  , saya akan kongsi excel sheet ini dimana anda boleh download untuk product pricing research ini , dan jugak Shopee hot 50 products .

First sekali , Shopee dropshipping masih boleh jalan tak ? Jawapan ini adalah ia bergantung.

Jika anda tanya seller yang jana berpuluh ribu dengan dropshipping , dia akan beritahu anda masih boleh jana duit.

Jika anda tanya seller yang tidak dapat jana duit , dia akan beritahu anda ia dah mati , so , ia bergantung kepada siapa yang anda tanya .

Jika anda tanya saya , jawapan saya adalah ya , ia masih boleh jana duit.

Anda adalah Shopee dropshiper ? Anda perlu tahu 3 perkara ini.

PERTAMA ,

Apakah harga product tu kat shopee sekarang.

Guys please , jika harga yang kebanyakan sellers letak adalah Rm 5 , tetapi anda jual Rm8 product yang sama, memangla tak ada sales , memang tidak akan ada orang beli  , tidak kira anda belanjar berapa banyak kat shopee ads pun tidak akan ada orang beli. Price check terlebih dahulu .

First , anda perlu buat market research terlebih dahulu apakah harga yang sedang jual kat market . Jangan orang kata boleh jual then you jual pulak , padahal , harga yang dibagi mampus tinggi.

Next , KEDUA,

Apakah harga product yang biasa orang beli kat category itu .

For example fashion dan accessories. Jika anda nak jual benda dalam category ini , apakah harga yang paling banyak orang akan beli .

Berdasarkan data ini ,0-5ringgit terdapat  41.36% of people are buying products from fashion and accessories categories.

And then Rm5-10 rnggit terdapat 16.57% . jadi jika hari ini anda nak mula business fashion dan accessories ini , maybe anda boleh consider 40% of our products are at the range of below 5 ringgit , dan 16% of of products is at 5-10.

Confuse tak ?

Ok for example , anda nak ambil 100 different earring untuk mula business dropship anda.

So , 40% daripada 10 earinig ini iaitu , 40 earring range harga ini adlaah di below 5 ringgit .dan 16% iaitu 20 earring adalah dalam harga 5-10 .

However , data ini Cuma untuk rujukan sahaja ya , you will need to do your own research before selling anything on shopee.

KETIGA,  Shopee charges.Banyak Shopee sellers complain kat saya , shopee fees memang gao gao giler .Tetapi masih ramai lagi sellers yang tidak tahu berapa besar impact ini kepada keuntungan mereka.

Berapakah cos shopee ini?

Ini sangat sangat sangat penting. Banyak kos shopee dah implement . free shipping ada cost , cashback ada cost.

Anda boleh dapatkan semua costing list ini kat website shopee ini.

Link saya dah letak kat bawah comment box video ini.for example

Transactions fees 2.12 + sales more then 100 2.12+join 15 free shipping dan 10% cash back 7.42

=11.66% dah , belum lagi campur shopee ads , jika anda adalah shopee mall ada lagi charges.

So ini adalah costing anda dari shopee. Jika profit margin anda adalah 20% -11.66% net anda Cuma tinggal 8.34% sahaja .

Untuk kira fees dan charges ini , anda boleh dapatkan excel sheet ini pada akhir video ini, dimana anda Cuma perlu letak harga dan fees , ia akan automatically kira semua.

Last but not least , memang susah sekarang nak cari supplier viral product dropship yang bagi high margin  , ini adalah kerana supplier itu sendiri pun kena tekan dari segi harga.

Beberapa benda yang dropshipper ini mula buat .

  • Jual kat facebook live dan jugak tiktok live.

Banyak seller jual direct guna facebook ataupun tiktok mereka , kerana tidak perlu charge oleh Shopee yang perlu bayar shopee fees dan charges, dengan car aini , kita dah dapat extra 11.66% income .

  • Jual kat plaform seperti Bullmart.

Banyak sellers dah move on ke platform lain ataupun bina website sendiri. Platform seperti bullmart ini , memang hot sekarang , banyak shopee sellers dah move ke platform Bullmart . Bullmart tidak ada apa-apa platform charges , or platform fees , Cuma 2% bank transaction fees.

Alright , ini adalah antara benda yang anda perlu tahu jika anda nak mula Shopee dropshipping pada tahun 2022.

BONUS TIME :

Untuk dapatkan excel sheets bonus ini secara percuma , klik akt link bawah video ini , dan subscribe ke datasuccess ini secara percuma .kecuali excel sheet yang saya kata tadi , disini jugak dapat banyak informasi yang anda boleh download percuma jugak.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *